Tvarohový nákyp
Tvarohový nákyp

Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 10. marca 2024
Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím
Foto: Shutterstock

Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave sa fantázii medze nekladú. Môžu byť napríklad takéto svieže s tvarohom a ovocím.

4
porcie
20 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Ovocná zložka:
500 g (alebo iné bobuľové ovocie)
2 PL
Nákyp:
3 ks
750 g
125 g
1 bal.
100 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Jahody alebo iné ovocie umyjeme, očistíme, ak treba, nakrájame a posypeme 2 PL cukru. Predhrejeme rúru na 180 stupňov a nádobu na pečenie vymažeme maslom.

  2. 2

    Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky zmiešame s tvarohom, práškovým a vanilkovým cukrom, štipkou soli a krupicou. Do tvarohovej zmesi vmiešame približne polovicu ovocia.

  3. 3

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne vo dvoch dávkach vmiešame do zmesi.

  4. 4

    Zmesou naplníme formu. Pečieme v horúcej rúre 50–60 minút.

  5. 5

    Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom. Podávame ozdobené zvyšným ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia