Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím
			   Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 10. marca 2024
		   
		   príloha Varecha, 10. marca 2024

Foto: Shutterstock
Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave sa fantázii medze nekladú. Môžu byť napríklad takéto svieže s tvarohom a ovocím.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Ovocná zložka: | |
| 500 g (alebo iné bobuľové ovocie) |  | 
| 2 PL |  | 
| Nákyp: | |
| 3 ks |  | 
| 750 g |  | 
| 125 g |  | 
| 1 bal. |  | 
| 100 g |  | 
|  | |
| Na posypanie: | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Jahody alebo iné ovocie umyjeme, očistíme, ak treba, nakrájame a posypeme 2 PL cukru. Predhrejeme rúru na 180 stupňov a nádobu na pečenie vymažeme maslom. 
- 2
Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky zmiešame s tvarohom, práškovým a vanilkovým cukrom, štipkou soli a krupicou. Do tvarohovej zmesi vmiešame približne polovicu ovocia. 
- 3
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne vo dvoch dávkach vmiešame do zmesi. 
- 4
Zmesou naplníme formu. Pečieme v horúcej rúre 50–60 minút. 
- 5
Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom. Podávame ozdobené zvyšným ovocím. Tiež tvarohový nákyp:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu