Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím
Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 10. marca 2024
príloha Varecha, 10. marca 2024

Foto: Shutterstock
Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave sa fantázii medze nekladú. Môžu byť napríklad takéto svieže s tvarohom a ovocím.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Ovocná zložka: | |
| 500 g (alebo iné bobuľové ovocie) |
|
| 2 PL |
|
| Nákyp: | |
| 3 ks |
|
| 750 g |
|
| 125 g |
|
| 1 bal. |
|
| 100 g |
|
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Jahody alebo iné ovocie umyjeme, očistíme, ak treba, nakrájame a posypeme 2 PL cukru. Predhrejeme rúru na 180 stupňov a nádobu na pečenie vymažeme maslom.
- 2
Žĺtky a bielky oddelíme. Žĺtky zmiešame s tvarohom, práškovým a vanilkovým cukrom, štipkou soli a krupicou. Do tvarohovej zmesi vmiešame približne polovicu ovocia.
- 3
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne vo dvoch dávkach vmiešame do zmesi.
- 4
Zmesou naplníme formu. Pečieme v horúcej rúre 50–60 minút.
- 5
Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom. Podávame ozdobené zvyšným ovocím.
Tiež tvarohový nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu