Cupcakes so zajačími uškami
mesačník Varecha, 31. marca 2024

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pre veselú Veľkú noc budú tieto mafiny so zajačími uškami ako stvorené.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 180 g |
|
| 150 g |
|
| štipka |
|
| 3 ks |
|
| 200 g |
|
| 2 ČL |
|
| 50 g |
|
| Krém: | |
| 500 g |
|
| 130 g |
|
| Zdobenie: | |
| 1 bal. veľké penové cukríky |
|
|
|
|
| (alebo červené) |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým cukrom a so štipkou soli dopenista. Po jednom zašľaháme vajcia. Múku spojíme s práškom do pečiva, prisypeme k maslovej zmesi a spolu vyšľaháme na cesto. Na záver do cesta zamiešame nasekanú bielu čokoládu.
- 2
Formu na mafiny vystelieme papierovými košíčkami a rozdelíme do nich pripravené cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút. Upečené mafiny necháme vychladnúť.
- 3
Mascarpone vareškou premiešame s cukrom a rovnomerne nanesieme na mafiny do tvaru kopčekov.
- 4
Kryštálový cukor dáme do malého vrecúška, pridáme trošku potravinárskeho farbiva, vrecúško uzavrieme a obsah dobre premiešame. Získame farebný ružový cukor. Marshmallow prestrihneme, prestrihnutú lepkavú časť namočíme do ružového cukru a vzniknuté ušká zapichneme do krému.
Tiež veľkonočné cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu