Kokosovo-punčové rezy s mascarpone
mesačník Varecha, 12. apríla 2024
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Svetlé cesto: | |
3 ks |
|
80 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
70 ml |
|
80 g |
|
120 g |
|
2 ČL |
|
Tmavé cesto: | |
2 ks |
|
40 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
35 ml |
|
40 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
1/2 ČL |
|
Na punčovú vrstvu: | |
250 g |
|
40 ml |
|
40 ml |
|
3 PL |
|
Krém: | |
500 g |
|
3 PL |
|
50 g |
|
Poleva: | |
150 g |
|
2 PL |
|
Na ozdobenie: | |
(alebo hoblinky) |
|
Postup
-
1
Na svetlý plát vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme mlieko so smotanou, olej a na záver po častiach zašľaháme oba druhy múky spojené s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.
- 2
Podľa rovnakého postupu upečieme aj tmavé cesto s kakaom a namiesto prášku do pečiva použijeme sódu bikarbónu. Obidva upečené pláty necháme vychladnúť.
- 3
Punčová zmes: Zo svetlého plátu jemne zrežeme vrch a okraje. Rozdrobené odkrojky dáme do misy, k nim pomrvíme tmavý plát a pridáme 50 g džemu, rum, griotku a kokosový olej. Vymiešame.
- 4
Svetlý korpus potrieme 200 g džemu a na džem nanesieme punčovú zmes, ktorú rovnomerne utlačíme.
- 5
Krém: Mascarpone na miernych otáčkach rozšľaháme s cukrom, prisypeme kokos a krém natrieme na punčovú vrstvu. Dáme do chladničky stuhnúť.
- 6
Poleva: Čokoládu nalámeme a rozpustíme s kokosovým olejom vo vodnom kúpeli. Nalejeme na vychladnutý zákusok a rovnomerne rozotrieme. Zákusok necháme cez noc odležať. Po stuhnutí nakrájame na rezy a môžeme ozdobiť strúhaným kokosom.
Tiež punčový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu