patroveckypitrs nemá fotku

Patroveckypitrs

«1 2 ...10 »

Králičie stehná na čierno (fotorecept) Králičie stehná na čierno (fotorecept) Vaše

Tento recept som robil ako prvotinu. Našiel som ho na nete, trochu som ho upravil podľa seba. Veľmi nám to chutilo.

Fašírka so zeleninou (fotorecept) Fašírka so zeleninou (fotorecept) Vaše

Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a polovicu do polievky. Je to planá (chudá) fašírka. Keby bolo podla mňa, tak by som do nej pridal ešte kúsky slaniny. No čo už narobím. Hoci som hlava rodiny - no krk (miláčik) mi ju otáča ako chce. Tak je to už v živote.

Veľkonočná roláda (fotorecept) Veľkonočná roláda (fotorecept) Vaše

Zohnal som celé bravčové plece. Tak som si ho naporcioval. Okrem iného kožu aj s mastným kúskom mäsa som nechal na roládu. Tu celú kožu som naklepal, nasolil a okorenil (saturejka, rasca rímska, sušený cesnak). Celé som to zroloval a nechal v chladničke tri dní zviazané. Lepšie sa s ňou potom pracuje a je už ochutená.

Pikantná nátierka z kyslých rýb (fotorecept) Pikantná nátierka z kyslých rýb (fotorecept) Vaše

Jedli ste už nátierku z kyslých rýb? Táto je pre tých, čo majú radi kyslé ryby. No aj pre tých, čo sú po oslavách.

Hovädzie ragú z Čachtíc (fotorecept) Hovädzie ragú z Čachtíc (fotorecept) Vaše

Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, tak som zvolil toto jedlo. Dusil som až do hustej šťavy a ani jedna cibuľa prilepená. Len na konci som miesto pasírovania to rozmixoval. Ja že si uľahčím prácu a to som nemal robiť, lebo to veľmi zhustlo. No na dobrej chuti to neubralo.

Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) Vaše

Hoci jelenie mäso je dosť tuhé, touto úpravou je mäkké a nemusí sa dlho dusiť. Tajomstvo spočíva vo vyzretí mäsa. Divinu keď dávam do mraziaka nikdy neumývam a nechám ju v ňom aspoň mesiac. Divina sa umýva až pri varení. Ďalej po rozmrazení ju potieram olejom zmiešaným s koreninami a octom a potom nechám zakryté v chlade 3 až 4 dni. Mäso po tomto ostane pekné krehké. Toto sa týka aj tejto úpravy.

Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou (fotorecept) Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou (fotorecept) Vaše

Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty mäsa a teraz ten druhý som plnil kapustou. Táto rolka je tiež veľmi dobrá.

Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) Vaše

Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.

Rolka z bravčového boku (fotorecept) Rolka z bravčového boku (fotorecept) Vaše

Tento recept je trochu zložitejší, ale potom výsledok stojí za to. Ako jedna príbuzná, keď prišla ku mne a zbadala, ako som vytiahol mäso z rúry zvolala , ó môj bože a hneď to chcela jesť také horúce. Verte, že pri pečení tohto bôčiku vonia celá kuchyňa.

Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) Vaše

Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám do komory stoličku a pozerám ako chladnú. Napokon zistím, že už nemá čo chladnúť. Pozor na to.

Fašiangovníky (fotorecept) Fašiangovníky (fotorecept) Vaše

Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte aj snežilo, že sa nedalo robiť. Tak sme posadali za veľký stôl a ujedali si toto s chlebom a kyslou uhorkou a pravda zapíjali pálenkou z cukrovej repy (repakom) na trávenie. Tak sme utužovali kolegiálne vzťahy. Už sú to len spomienky.

Kačacia pečeň s červenou kapustou a lokšou (fotorecept) Kačacia pečeň s červenou kapustou a lokšou (fotorecept) Vaše

Včera pri stretnutí rodiny sme spomínali na všetko. Napokon padla voľba na kačice keď sme ešte chovali aj 30 kačíc ročne, sestra si spomenula na takúto pečienku, ktorú nám robila babka. Tak ma to naštartovalo, že som ju dnes musel urobiť.

Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát (fotorecept) Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát (fotorecept) Vaše

Tato zmes z bravčoviny a rybieho filé sa dá využiť viacerými spôsobmi. Ja som použil dva.

Držky z pod Inovca (fotorecept) Držky z pod Inovca (fotorecept) Vaše

Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ako nám. Je to dosť pikantné a pre milovníkov držiek veľmi dobré jedlo. Preto odporúčam pripraviť pivo aj na hasenie plameňa v ústach.

Nátierka z kapie a Nivy Nátierka z kapie a Nivy Vaše

Na túto nátierku ohromnej chuti som došiel náhodou. Ostalo mi trochu omáčky z receptu na tmavú tresku, tak som ju dal do misky schladiť. Ono to na chlade stuhlo a má to vynikajúcu chuť. Tak som dnes urobil podľa toho, len som pri troch surovinách zmenil gramáž, aby to viac zhustlo.

Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept) Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom (fotorecept) Vaše

Je to rýchle a je to zmena. Vhodne aj pre tých, ktorí nemajú radi pečienku, lebo to prerazí jej typickú chuť. Hlavne takto upravená pečienka je ľahšie stráviteľnejšia. Dá sa použiť aj pečienka z králika.

Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) Vaše

Tento obed sme mali na sviatok Troch kráľov. Je to veľmi chutná ryba v tom cestičku. Tiež som videl nedávno ako v telke robili omáčku z kapie. Tak som si povedal, že by k tomu sa hodila. No ja som si ju upravil podla seba.

Polievka zo pstruha dúhového Polievka zo pstruha dúhového Vaše

Pri kúpení tejto ryby v Lidli som hneď vedel čo s nej uvarím. Mám rád rybacie polievky a toto je jedná z nich.

Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) Vaše

Je to taká chuťovka na oslavy a po oslavách životabudič. Dajú sa naložiť aj stehná a iné dobroty. Ja som použil aj stehná dolné. No pripomínam treba to buď uvariť na 30 minút, alebo dať na paru tiež na 30 minút. Ja to dávam na paru. Na tej si to zachová svoju chuť a vzhľad.


«1 2 ...10 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist