patroveckypitrs nemá fotku

Patroveckypitrs

«1 2 ...11 »

Šalát z kuracieho mäsa, cvikle a zeleru (fotorecept) Šalát z kuracieho mäsa, cvikle a zeleru (fotorecept) Vaše

Cvikle nie je nikdy dosť. Tu je jej jedna možnosť z kuracím mäsom a zelerom.

Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek (fotorecept) Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek (fotorecept) Vaše

Kúpil som si nedávno takýto šalát a veľmi mi chutil, tak som si povedal, že si aj sám urobím. Veru vydaril sa a cvikle nie je nikdy dosť.

Pečený bravčový bôčik Pečený bravčový bôčik Vaše

Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.

Kuracie stehná na oregane (fotorecept) Kuracie stehná na oregane (fotorecept) Vaše

Mám teraz pekné čerstvé oregano, tak som si povedal že kuracie stehná urobím na ňom. Varechačka @Cesminaz varí často s ním a to ma inšpirovalo, že ho začnem aj ja používať. Týmto jej ďakujem, pretože je to moc dobrá chuť a hlavne veľmi nám to chutilo.

Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky (fotorecept) Pikantný šalát z jačmenných krúpov a pohánky (fotorecept) Vaše

Jedli ste už šalát z krúpov a pohánky? Je to na spôsob vlašského šalátu, len namiesto zemiakov sú tam krúpy s pohánkou.

Kuracie fašírky s maslovou tekvicou a batátmi (fotorecept) Kuracie fašírky s maslovou tekvicou a batátmi (fotorecept) Vaše

Tento recept mám od priateľky. Je to ľahko stráviteľná fašírka. Robil som to dnes na oslavu. Dal som to na stôl v prírode na dvore a každý si bral do ruky ako chuťovku.

Smažené bravčové koleno (fotorecept) Smažené bravčové koleno (fotorecept) Vaše

Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi mi to zachutilo a od vtedy si to občas urobím. Keď už zhrešiť s jedlom, tak takýmto kolenom. Nie je to zložité, ale ta chuť stojí za to - báseň.

Zemiakové fašírky s kozím syrom a kyslou smotanou (fotorecept) Zemiakové fašírky s kozím syrom a kyslou smotanou (fotorecept) Vaše

Na toto jedlo mám spomienky spojené s mojou babkou. Nosila nám to na rolu keď sa sadila kukurica a zemiaky. Vraj aby sme vládali jamky kopať. Vždy sa po nich len tak zaprášilo. No a teraz keď ich urobím zmiznú z taniera zázračnou rýchlosťou. Dajú sa jesť aj samotné. Ja ich mám rád s kyslou uhorkou, alebo čalamádou.

Stehno z daniela na červeno (fotorecept) Stehno z daniela na červeno (fotorecept) Vaše

Tento recept mám od jedného známeho, u ktorého som ho viac krát jedol. Napokon som sa ho rozhodol aj sam spraviť. Zohnal som kus stehna z daniela. Mlieko by malo byť kozie a bez pasterizácie domáce. To som nezohnal tak som použil kozie mlieko kúpené a doplnil ho smotanou na varenie. Tak nastala hodina H a išiel som na to. Podarilo sa na prvý šup. Od vtedy som to už robil viac krát. Dnes tiež, veľmi nám to chutilo, tak som sa rozhodol to pridať. Možno to niekoho osloví a tiež si urobí.

Králičie stehná na čierno (fotorecept) Králičie stehná na čierno (fotorecept) Vaše

Tento recept som robil ako prvotinu. Našiel som ho na nete, trochu som ho upravil podľa seba. Veľmi nám to chutilo.

Fašírka so zeleninou (fotorecept) Fašírka so zeleninou (fotorecept) Vaše

Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a polovicu do polievky. Je to planá (chudá) fašírka. Keby bolo podla mňa, tak by som do nej pridal ešte kúsky slaniny. No čo už narobím. Hoci som hlava rodiny - no krk (miláčik) mi ju otáča ako chce. Tak je to už v živote.

Veľkonočná roláda (fotorecept) Veľkonočná roláda (fotorecept) Vaše

Zohnal som celé bravčové plece. Tak som si ho naporcioval. Okrem iného kožu aj s mastným kúskom mäsa som nechal na roládu. Tu celú kožu som naklepal, nasolil a okorenil (saturejka, rasca rímska, sušený cesnak). Celé som to zroloval a nechal v chladničke tri dní zviazané. Lepšie sa s ňou potom pracuje a je už ochutená.

Pikantná nátierka z kyslých rýb (fotorecept) Pikantná nátierka z kyslých rýb (fotorecept) Vaše

Jedli ste už nátierku z kyslých rýb? Táto je pre tých, čo majú radi kyslé ryby. No aj pre tých, čo sú po oslavách.

Hovädzie ragú z Čachtíc (fotorecept) Hovädzie ragú z Čachtíc (fotorecept) Vaše

Suroviny sú z Čachtíc, tak preto ten názov. Potreboval som vyskúšať nový liatinový kastról, tak som zvolil toto jedlo. Dusil som až do hustej šťavy a ani jedna cibuľa prilepená. Len na konci som miesto pasírovania to rozmixoval. Ja že si uľahčím prácu a to som nemal robiť, lebo to veľmi zhustlo. No na dobrej chuti to neubralo.

Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept) Vaše

Hoci jelenie mäso je dosť tuhé, touto úpravou je mäkké a nemusí sa dlho dusiť. Tajomstvo spočíva vo vyzretí mäsa. Divinu keď dávam do mraziaka nikdy neumývam a nechám ju v ňom aspoň mesiac. Divina sa umýva až pri varení. Ďalej po rozmrazení ju potieram olejom zmiešaným s koreninami a octom a potom nechám zakryté v chlade 3 až 4 dni. Mäso po tomto ostane pekné krehké. Toto sa týka aj tejto úpravy.

Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou (fotorecept) Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou (fotorecept) Vaše

Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty mäsa a teraz ten druhý som plnil kapustou. Táto rolka je tiež veľmi dobrá.

Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) Vaše

Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.

Rolka z bravčového boku (fotorecept) Rolka z bravčového boku (fotorecept) Vaše

Tento recept je trochu zložitejší, ale potom výsledok stojí za to. Ako jedna príbuzná, keď prišla ku mne a zbadala, ako som vytiahol mäso z rúry zvolala , ó môj bože a hneď to chcela jesť také horúce. Verte, že pri pečení tohto bôčiku vonia celá kuchyňa.

Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept) Vaše

Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám do komory stoličku a pozerám ako chladnú. Napokon zistím, že už nemá čo chladnúť. Pozor na to.

Fašiangovníky (fotorecept) Fašiangovníky (fotorecept) Vaše

Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte aj snežilo, že sa nedalo robiť. Tak sme posadali za veľký stôl a ujedali si toto s chlebom a kyslou uhorkou a pravda zapíjali pálenkou z cukrovej repy (repakom) na trávenie. Tak sme utužovali kolegiálne vzťahy. Už sú to len spomienky.


«1 2 ...11 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist