Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 22. januára 2017

Tato zmes z bravčoviny a rybieho filé sa dá využiť viacerými spôsobmi. Ja som použil dva.

6 - 8
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
400 g z tresky
100 g
2 ks
podla chuti
1 KL
1 ks
1/2 ks
 polotučné
za hrsť čerstvo posekaná
Na obalenie:
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybacie filé necháme rozmraziť. Pokvapkáme citrónom. Chvíľu necháme pôsobiť. Filé zalejeme mliekom tak na 5 minút. Potom ho rozdrvíme vidličkou a dáme do misy, kde budeme miešať. Pridáme mleté bravčové mäso, vajcia, strúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu a petržlenovú vňať. Starý rožok som namočil v mlieku, v ktorom bolo filé. Z neho som mlieko potom vytlačil a pridal do misy k ostatným surovinám. Všetko spolu dobré premiešame.

    Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Tvoríme fašírky, ktoré dáme najskôr do rozšľahaných vajec a potom do strúhanky. Smažíme do červena. Necháme na utierke odsať olej a máme hotovo.

    Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Keď trochu vychladnú podávame zo zemiakovou kašou. Tieto fašírky sú omnoho ľahšie stráviteľnejšie, ako čisto bravčové. Ja im hovorím, že sú plané.

    Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Druhá možnosť je časovo omnoho dlhšia. Použijeme tú istú zmes ako pri prvých. Dáme si alobal, ten posypeme strúhankou na to dáme asi 2cm vrstvu zmesi na ňu uložíme vajcia uvarené na tvrdo, alebo klobásku. Ja som použil klobásku. Na to navrstvíme zvyšok zmesi a vytvoríme bochník.

    Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Bochník posypeme cely strúhankou a prenesieme to v alobale na vymastený pekáč. Natrieme vyšľahanými vajíčkami. Pekáč zavrieme druhou polovicou, alebo alobalom. Pečieme pri 180 °C asi 70 minút. Potom bez alobalu asi 30 minút na 200 °C. Zaleží od typu rúry.

    Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Počas pečenia potierame vajíčkom. Takto vyzerá hotové dielo, upečený bochník fašírky.

    Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Po vychladnutí krájame a podávame podla uváženia. Či už so zemiakmi alebo s chlebom. Tak na zaver Vám želám dobrú chuť. Tú klobásku som použil, aby to nebolo moc diétne a nedostal som šok. Ešte používam aj túto zmes, že naplním čerstvé papriky pokladám na pekáč a dám zapiecť do rúry.

    Bravčovo-rybacia fašírka dvakrát (fotorecept)  - obrázok 7

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
ty si chalan tvorivý..stváraš divy v kuchyni...
moja mama robievala v lepších časoch rybacio-zemiakové..výborné boli...
ja som sa pokúsila pred rokmi-ale to rybie blato pri mletí púšťalo vodu aj mimo mlynček na zem..ani chuť nebola tá mamina..
ale takto..so svinkou..recept ma prehovára:skús...:-)
Nápad sa mi páči, ďakujem zaň. Rybie filé odmrazujem v chladničke na sitku, pod ním je miska. Potom je veľmi dobre zbavené prebytočnej vody, nevyteká z mlynčeka pri mletí.
Rybacie fasirky s bravc.mäsom a syrom som uz robila, no kedze mam doma rybara tak som pouzila varene mäso z kapra. A rodinke chutilo. Verim, ze aj tieto su vyborne. Ta druha moznost je velmi zaujimava a vyzeta to skvelo. Ty si ale vymyselnik ;-)
Ako psíček a mačička piekli tortu je rozprávka, no ja poznám aj inšie:

Ako @mirop Super rýchle šišky piekol

Žáner: Dráma s prvkami hororu

V hlavnej úlohe: Vajcia, múka, prášok do pečiva, tvaroh a vanilkový cukor
Vo vedľajšej úlohe: Okydaná lyžica a špinavá servítka

Dej: Herci v hlavnej úlohe sa záhadne zmenia na hrôzu naháňajúce krivé príšery.

Pridaj komentár k receptu: