Pečený bravčový bôčik
Pečený bravčový bôčik

Pečený bravčový bôčik

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 4. júna 2017

Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.

8-10
porcií
10 minút
príprava
210 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1550 g
1000 g
500 g
1 hlávka
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Je to veľmi jednoduché, že skoro ani nie je čo fotiť. Bravčový bôčik umyjem, vyberiem kosti. Kožu krájam na mriežku. Celý ho dobre osolím a okorením. Do pekáča dám asi 1 dcl vody, na to položím bôčik, ktorý posypem cesnakom a rascou. Cesnak som pred tým očistil a posekal na drobno. Zavriem druhou polkou pekáča a dám do rúry na 180 °C. Na hodinu.

  2. 2

    Po hodine sa mi bôčik zbehol ako sveter v horúcej vode. Teraz bokom bôčiku natlačím kyslú kapustu a trochu dám aj pod mäso. Celé to teraz zalejem pasírovanými paradajkami. Znovu zavrem druhou polovinou a dám späť do rúry na 180 °C a na 2 hodiny znovu piecť.

  3. 3

    Po tejto dobe už potom len dopekám na 20 až 30 otvorené. A tu je výsledok. Teplotu celého pečenia si prispôsobte vlastnej rúre.

    Pečený bravčový bôčik - obrázok 3
  4. 4

    Potom už len na tanier s knedľou a obed je hotový. Takto upravený bôčik je veľmi chutný a trochu zdravší od chrumkavého.

    Pečený bravčový bôčik - obrázok 4
  5. 5

    Tu je ešte obrázok, že je upečený úplne na mäkko, až sa rozpadá. Nôž som musel mať dobré ostrý, aby som ho mohol krájať. Takže želám aj Vám dobrú chuť.

    Pečený bravčový bôčik - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Jejky, jejky, další čtyřchlapové jídlo, hodně se mi líbí tag Zdravie a diéty, oh ty filuto! Určitě je to výborný oběd, bezva kombinace surovin. Pro mě jen na virtuální kochání, ale vůně se táhne až k nám.
patroveckypitrs
Neviem prečo ste to vymazali? Veď keď sa na to človek pozrie až mu srdce podskočí od radosti a zdravia. Prikladám foto. Ďakujem vám za milé komentáre. A keď vidím ako sa pridávajú jedno hviezdičky mám radosť: lebo viem, že recept je dobrý a závistlivci pukajú od zlosti, tak preto. A sľúbený obrázok.


mitzy
@Kimlo (4.6.2017 19:30)
ja som vegetariánka, ale nerozdávam 1* mäsovým receptom, takže počítam s tým, že to nerobia vegetariáni a vegáni. nemáme potrebu znižovať takto mäsové recepty. väčšinou ani mäsové neotvárame, lebo recept robiť nebudeme. píšem asi za všetkých... prepáč, ale nedalo mi nereagovať na takéto domnelé "obvinenie".
petrkluc
A zase jednou ta úžasná a nekonečně plodná diskuze o počtu hvězdiček. Zpravidla na ně nejvíc čumí ti, kteří nejmíň umí.
sracz
... ja ľem ľigam šľini, kamarát, @Patroveckypitrs a nemám slov. Ja Ťa aspoň raz musím stretnúť, než sa poberiem hen až tam, skadiaľ sa vrátiš už len v spomienkach svojich najbližších a kamarátov s rovnakou krvnou skupinou! ... ééééééééééj veru, Petrík môj, vieš Ty dobre od čoho muchy kapú!!!!!!!
patroveckypitrs
Ďakujem Vám všetkým za komentáre. Tie paradajky s kapustou robia ten bôčik ľahšie stráviteľnejší a pritom je to veľmi chutné. U nás ešte aj do zabíjačkovej kapusty dávame paradajkový pretlak. Ono to zmierňuje tú mastnotu. Začala to robiť babka a od vtedy to robíme celá rodina. Odporúčam vyskúšať a budete milo prekvapený.
bubaya
Mne sa tá kombinácia nepáči, hoci mám rada aj paradajkovú kapustu, aj pečený bôčik. Bôčik má byť chrumkavý, keď pláva v nejakom sóse, nezaprie potom svoj svinský pôvod. Mne prosím každé zvlášť.
popoluska340
Receptik sa mi paci,a je to bezsacharidove jedlo,len manzel bude mat s knedlou,a ja bez.urcite v blizkej dobe vyskusam,a posielam 5*.
kikusiatko1507
Dnes sme mali vdaka tebe mily @pitrs vynikajuci obed, len miesto bocika som mala doma pekne masite rebierka a miesto knedle som spravila lokse. Velmi pekne dakujeme :-)
manya
ja takto pečiem domácu klobásu jeden deň údenú, vyskúšam aj bôčik, viem, že to bude fajné;