Mäsová roláda
Mäsová roláda

Veľkonočná roláda fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 1. apríla 2017
Veľkonočná roláda (fotorecept)
Foto: Patroveckypitrs

Zohnal som celé bravčové plece. Tak som si ho naporcioval. Okrem iného kožu aj s mastným kúskom mäsa som nechal na roládu. Tu celú Zobraziť celý popisZohnal som celé bravčové plece. Tak som si ho naporcioval. Okrem iného kožu aj s mastným kúskom mäsa som nechal na roládu. Tu celú kožu som naklepal, nasolil a okorenil (saturejka, rasca rímska, sušený cesnak). Celé som to zroloval a nechal v chladničke tri dní zviazané. Lepšie sa s ňou potom pracuje a je už ochutená.

15
porcií
30 minút
príprava
200 minút
na 150-200 °C

Suroviny

1 ks z pliecka
600 g sval
1 ks domáca
120 g (plátky) nórska
150 g (plátky)
1 hlavička
1 ks menší
1 zväzok
 malé
za hrsť
Na potieranie:
 zvyšok
1 PL
1/2 KL
3 - 4 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Čierne pivo som tam zabudol priložiť. Kožu som rozviazal a roztiahol. Cibuľku a pór som krájal na drobno. Hovädziu nožinu som orezal na valec, tak aby sa mi dala omotať bravčovou kožou.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hovädziny som v prostriedku urobil nožom otvor a do neho vsunul domácu údenú klobásu.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vnútornú časť kože som prstami posypal korenie na kebab. Na to som poukladal nórsku kuraciu šunku.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ňu potom cesnakový bravčový bok údený.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A na to som rozložil medvedí cesnak.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naň som dal hovädzie s klobáskou. Napokon som to zroloval.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A previazal špagátom. Do hrnca som dal na spodok pór s cibuľkou a na tento základ položil hovädzie mäso. Na to som uložil cesnak krájaný na plátky (2/3 z hlávky) a posypal ešte trochu korením na kebab. Podlial som to pivom, zakryl a dal piecť do rúry na 2,5 až 3 hodiny na 150 °C. To zaleží od rúry.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Teraz som si pripravil zmes na potieranie z napísaných surovín. Asi po necelých troch hodinách som to pozrel, pichol ihlicu a išla ľahko. Tak som odložil vrchnák z pekáča a nechal piecť na 200 °C asi 20 minút.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    S častým potieraním zmesi určenej na to. Napokon mi to chytilo takúto peknú farbu. Voňalo to riadne, až sused dobehol čo varím. Vytiahol som z rúry a nechal vychladnúť, to aby sa to dalo pekne krájať.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dá sa to jesť za tepla zo zemiakmi rôznej úpravy a na studeno s chlebom. Nie že je to len pekné pre oko, ale aj chutné pre hladné bruško. Dobrú chuť.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ešte jeden pohľad z blízka.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

haji
Trénink dělá závodníka, vidím, že Velikonoce mohou být hned teď. Jsi šikovný! Krásná fota, vůně neskutečná a určo je roláda výborná!
denyany
Toľko dobrôt pohromade! Parádna roláda! Veľkú noc už roky ignorujem, ale tento recept nemôžem. Pripravím, hádam sa mi podarí tak, ako si predstavujem.
1x kvakac
klukodvody
Tak hlubokou poklonu. To je krásná práce a o chuti ani nemkuvím. Musí to být lahoda. Srdečně zdravíme.
1x kvakac
kuchticka
Krasne!!! Iba nasucho prehltam slinky. To musi byt velmi chutne a najradsej bych sa nechala pozvat, ty moj krajan sikovny. mas 5* +
1x kvakac
bystro
A ja jáj dal bych si na studeno. Ostalo ešte dobehnem na koštovku.
1x pilcik
pilcik
@Patroveckypitrs , kde na tie nápady chodíš? Vždy prídeš s takým receptom, že nemôžem odolať. Od teba som už vyskúšal mnohé recepty a mne a rodine chutili. Toto je ďalší skvost. Na ten pohľad č.11 stále pozerám. Nemôžem odtrhnúť oči a to som po obede.
1x pilcik
radox1
tak toto ti vyslo.ja sice bez toho korenia na kebab a tej norskej sunky,ale super.
1x dosa
sracz
... srdečne Ťa pozdravujem už z Peoria Arizona, vzácny priateľ @patroveckypitrs a "čamkam aj šľintam" nad týmto Tvojim veľdielom, s úžasnmi cguťami a vôňami. Právom staršieho Ťa pasujem na majstra kuchárskeho umenia pre všetkýých milovníkov "mariášpartií"! Na záver naše motto: komu karty v rukách šuštia, toho Svätí neopustia!
majlus
Takéto robieva moja mama....super dala by som si ♥
mraveci
To vyzerá móóc jedlo, až nemôžem odtrhnúť oči od obrazovky. Veľmi vydarená roláda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia