Veľkonočná roláda fotorecept

patroveckypitrs - fotkaPatroveckypitrs, 1. apríla 2017 17:35
Ďalšie recepty »
Veľkonočná roláda (fotorecept)Foto: Patroveckypitrs

Zohnal som celé bravčové plece. Tak som si ho naporcioval. Okrem iného kožu aj s mastným kúskom mäsa som nechal na roládu. Tu celú kožu som naklepal, nasolil a okorenil (saturejka, rasca rímska, sušený cesnak). Celé som to zroloval a nechal v chladničke tri dní zviazané. Lepšie sa s ňou potom pracuje a je už ochutená.

15
porcií
30 min
príprava
200 min
na 150-200 °C

Suroviny

1 ks z pliecka
600 g sval
1 ks domáca
120 g (plátky) nórska
150 g (plátky)
1 hlavička
1 ks menší
1 zväzok
 malé
za hrsť
Na potieranie:
 zvyšok
1 PL
1/2 KL
3 - 4 PL
2 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Čierne pivo som tam zabudol priložiť. Kožu som rozviazal a roztiahol. Cibuľku a pór som krájal na drobno. Hovädziu nožinu som orezal na valec, tak aby sa mi dala omotať bravčovou kožou.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hovädziny som v prostriedku urobil nožom otvor a do neho vsunul domácu údenú klobásu.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vnútornú časť kože som prstami posypal korenie na kebab. Na to som poukladal nórsku kuraciu šunku.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ňu potom cesnakový bravčový bok údený.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A na to som rozložil medvedí cesnak.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naň som dal hovädzie s klobáskou. Napokon som to zroloval.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A previazal špagátom. Do hrnca som dal na spodok pór s cibuľkou a na tento základ položil hovädzie mäso. Na to som uložil cesnak krájaný na plátky (2/3 z hlávky) a posypal ešte trochu korením na kebab. Podlial som to pivom, zakryl a dal piecť do rúry na 2,5 až 3 hodiny na 150 °C. To zaleží od rúry.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Teraz som si pripravil zmes na potieranie z napísaných surovín. Asi po necelých troch hodinách som to pozrel, pichol ihlicu a išla ľahko. Tak som odložil vrchnák z pekáča a nechal piecť na 200 °C asi 20 minút.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    S častým potieraním zmesi určenej na to. Napokon mi to chytilo takúto peknú farbu. Voňalo to riadne, až sused dobehol čo varím. Vytiahol som z rúry a nechal vychladnúť, to aby sa to dalo pekne krájať.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dá sa to jesť za tepla zo zemiakmi rôznej úpravy a na studeno s chlebom. Nie že je to len pekné pre oko, ale aj chutné pre hladné bruško. Dobrú chuť.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ešte jeden pohľad z blízka.

    Veľkonočná roláda (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist