Veľkonočná roláda fotorecept
Foto: Patroveckypitrs
Zohnal som celé bravčové plece. Tak som si ho naporcioval. Okrem iného kožu aj s mastným kúskom mäsa som nechal na roládu. Tu celú Zobraziť celý popisZohnal som celé bravčové plece. Tak som si ho naporcioval. Okrem iného kožu aj s mastným kúskom mäsa som nechal na roládu. Tu celú kožu som naklepal, nasolil a okorenil (saturejka, rasca rímska, sušený cesnak). Celé som to zroloval a nechal v chladničke tri dní zviazané. Lepšie sa s ňou potom pracuje a je už ochutená.
porcií
príprava
na 150-200 °C
Suroviny
1 ks z pliecka |
|
600 g sval |
|
1 ks domáca |
|
120 g (plátky) nórska |
|
150 g (plátky) |
|
1 hlavička |
|
1 ks menší |
|
1 zväzok |
|
|
|
malé |
|
za hrsť |
|
|
|
Na potieranie: | |
zvyšok |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
|
|
3 - 4 PL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny. Čierne pivo som tam zabudol priložiť. Kožu som rozviazal a roztiahol. Cibuľku a pór som krájal na drobno. Hovädziu nožinu som orezal na valec, tak aby sa mi dala omotať bravčovou kožou.
-
2
Do hovädziny som v prostriedku urobil nožom otvor a do neho vsunul domácu údenú klobásu.
-
3
Na vnútornú časť kože som prstami posypal korenie na kebab. Na to som poukladal nórsku kuraciu šunku.
-
4
Na ňu potom cesnakový bravčový bok údený.
-
5
A na to som rozložil medvedí cesnak.
-
6
Naň som dal hovädzie s klobáskou. Napokon som to zroloval.
-
7
A previazal špagátom. Do hrnca som dal na spodok pór s cibuľkou a na tento základ položil hovädzie mäso. Na to som uložil cesnak krájaný na plátky (2/3 z hlávky) a posypal ešte trochu korením na kebab. Podlial som to pivom, zakryl a dal piecť do rúry na 2,5 až 3 hodiny na 150 °C. To zaleží od rúry.
-
8
Teraz som si pripravil zmes na potieranie z napísaných surovín. Asi po necelých troch hodinách som to pozrel, pichol ihlicu a išla ľahko. Tak som odložil vrchnák z pekáča a nechal piecť na 200 °C asi 20 minút.
-
9
S častým potieraním zmesi určenej na to. Napokon mi to chytilo takúto peknú farbu. Voňalo to riadne, až sused dobehol čo varím. Vytiahol som z rúry a nechal vychladnúť, to aby sa to dalo pekne krájať.
-
10
Dá sa to jesť za tepla zo zemiakmi rôznej úpravy a na studeno s chlebom. Nie že je to len pekné pre oko, ale aj chutné pre hladné bruško. Dobrú chuť.
-
11
Ešte jeden pohľad z blízka.
*****
Tak si kúp podbradník.