Foto: patroveckypitrs
Na túto nátierku ohromnej chuti som došiel náhodou. Ostalo mi trochu omáčky z receptu na tmavú tresku, tak som ju dal do misky schladiť. Zobraziť celý popisNa túto nátierku ohromnej chuti som došiel náhodou. Ostalo mi trochu omáčky z receptu na tmavú tresku, tak som ju dal do misky schladiť. Ono to na chlade stuhlo a má to vynikajúcu chuť. Tak som dnes urobil podľa toho, len som pri troch surovinách zmenil gramáž, aby to viac zhustlo.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu dám olej s maslom zohriať. Do toho pridám krájanú cibuľu a kapiu na drobno. Nechám dusiť do mäkka.
-
2
Ak je to už mäkké tak pridám posekaný cesnak, párkrát premiešam, aby zavoňal. Teraz pridám postrúhaný syr Niva, miešam až do roztopenia. Napokon prilejem smotanu a nechám chvíľu povariť. Teraz to romixujem a ešte dám chvíľu na sporák. Odstavím a nechám vychladnúť. Pretože vonku mrzne, tak bola za chvíľu ochladnutá a stuhnutá. Je to veľmi dobrá nátierka aj pre deti.
Malo tam byť: Je to fakt lahôdka a chutila......