Nátierka z kapie a Nivy

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 10. januára 2017

Na túto nátierku ohromnej chuti som došiel náhodou. Ostalo mi trochu omáčky z receptu na tmavú tresku, tak som ju dal do misky schladiť. Ono to na chlade stuhlo a má to vynikajúcu chuť. Tak som dnes urobil podľa toho, len som pri troch surovinách zmenil gramáž, aby to viac zhustlo.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks čerstvá červená
125 g
30 g
1 ks stredne veľká
4 strúčiky
 čerstvo pomleté
1 PL
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu dám olej s maslom zohriať. Do toho pridám krájanú cibuľu a kapiu na drobno. Nechám dusiť do mäkka.

    Nátierka z kapie a Nivy - obrázok 1
  2. 2

    Ak je to už mäkké tak pridám posekaný cesnak, párkrát premiešam, aby zavoňal. Teraz pridám postrúhaný syr Niva, miešam až do roztopenia. Napokon prilejem smotanu a nechám chvíľu povariť. Teraz to romixujem a ešte dám chvíľu na sporák. Odstavím a nechám vychladnúť. Pretože vonku mrzne, tak bola za chvíľu ochladnutá a stuhnutá. Je to veľmi dobrá nátierka aj pre deti.

    Nátierka z kapie a Nivy - obrázok 2

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Krásná práce, vidím, že tě paprika a niva chytily za srdce. Čerstvý chlebík, tvoja nátierka, hned bude veseleji na světě! O to jde, aby se člověk na světě radoval! Krásný den, plný radosti přeji všem!
Mam rad a este radsej skusam taketo "prekvapenia". A som skutocne niekedy prekvapeny, zvycajne v dobrom, ale stane sa aj inak. Toto vyzera velmi chutne a urcite nebude dlho cakat v mojej KK.
Tak som to včera urobil. Je to fakt lahtila každému, určite som ju nerobil poslednýkrát. @Patroveck ýpitrs, zaslúžiš si pchvalu pred rozvinutou Varecháčskou zástavoyu :-)

Pridaj komentár k receptu: