Fašírka so zeleninou fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a polovicu do polievky. Je to planá (chudá) fašírka. Zobraziť celý popisTuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a polovicu do polievky. Je to planá (chudá) fašírka. Keby bolo podla mňa, tak by som do nej pridal ešte kúsky slaniny. No čo už narobím. Hoci som hlava rodiny - no krk (miláčik) mi ju otáča ako chce. Tak je to už v živote.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Mleté mäso mix a čerstvú mrkvu strúhanú na veľkých okách som dal do misy plus tri vajcia. Pridal trochu soli, oregano, rascu, korenie a pretlačený cesnak. Všetko som to dobré premiešal. Ak je to moc vlhké, tak treba pridať za lyžicu až dve strúhanky. Nechal postáť na chvíľu.
-
2
Brokolicu som uvaril vo vriacej vode tak na 4 minúty. Potom opláchol studenou vodou. Nechal odkvapkať od vody. Použil som len ružice a tie som nožom posekal na drobné kúsky.
-
3
Na papier som dal polovicu mäsa, na to brokolicu asi polovicu z nej som potreboval.
-
4
Na brokolicu som dal balkánsky syr.
-
5
Všetko som to príkryl druhou polkou mäsa a dobre vyhladil rukami. Z papiera som to dal na pekáč . Ešte raz dobre vytvaroval a vrch som natrel vymiešaným posledným vajíčkom s horčicou a mletou červenou paprikou. Podlial olejom a vodou. Zakryl som pekáč a dal do rúry na piecť na 45 minút pri 180 °C.
-
6
Po tejto dobe som vrch z pekáča dal preč a ešte potrel zvyškom vajíčka s horčicou. Teraz som to dal zapiecť na pol hodinu pri 200 °C. Až to ostalo pekné upečené do červena.
-
7
Nechal trochu vychladnúť a môžem krájať. Mali sme to ako prílohu k špenátovo - brokolicovej polievke. No dá sa to jesť aj so zemiakmi, alebo s chlebom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu