Fašírka so zeleninou
Fašírka so zeleninou

Fašírka so zeleninou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 4. apríla 2017

Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a polovicu do polievky. Je to planá (chudá) fašírka. Zobraziť celý popisTuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a polovicu do polievky. Je to planá (chudá) fašírka. Keby bolo podla mňa, tak by som do nej pridal ešte kúsky slaniny. No čo už narobím. Hoci som hlava rodiny - no krk (miláčik) mi ju otáča ako chce. Tak je to už v živote.

12
porcií
20 minút
príprava
75 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1000 g mix
1 ks
250 g
150 g
4 ks
1 KL
1 PL
1 KL
1 KL
1/2 KL
5 strúčikov
2 PL
0,75 dcl




Postup

  1. 1

    Mleté mäso mix a čerstvú mrkvu strúhanú na veľkých okách som dal do misy plus tri vajcia. Pridal trochu soli, oregano, rascu, korenie a pretlačený cesnak. Všetko som to dobré premiešal. Ak je to moc vlhké, tak treba pridať za lyžicu až dve strúhanky. Nechal postáť na chvíľu.

    Fašírka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Brokolicu som uvaril vo vriacej vode tak na 4 minúty. Potom opláchol studenou vodou. Nechal odkvapkať od vody. Použil som len ružice a tie som nožom posekal na drobné kúsky.

    Fašírka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na papier som dal polovicu mäsa, na to brokolicu asi polovicu z nej som potreboval.

    Fašírka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na brokolicu som dal balkánsky syr.

    Fašírka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko som to príkryl druhou polkou mäsa a dobre vyhladil rukami. Z papiera som to dal na pekáč . Ešte raz dobre vytvaroval a vrch som natrel vymiešaným posledným vajíčkom s horčicou a mletou červenou paprikou. Podlial olejom a vodou. Zakryl som pekáč a dal do rúry na piecť na 45 minút pri 180 °C.

    Fašírka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po tejto dobe som vrch z pekáča dal preč a ešte potrel zvyškom vajíčka s horčicou. Teraz som to dal zapiecť na pol hodinu pri 200 °C. Až to ostalo pekné upečené do červena.

    Fašírka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nechal trochu vychladnúť a môžem krájať. Mali sme to ako prílohu k špenátovo - brokolicovej polievke. No dá sa to jesť aj so zemiakmi, alebo s chlebom. Dobrú chuť.

    Fašírka so zeleninou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, fašírka jako vyšitá. Olej nebo jiný tuk při pečení masa nepoužívám, maso, i fašírka si při pečení pustí svůj vlastní tuk. Je to o zvyku.
frezia
Dobre si to vymyslel. Spravim to zajtra, syr mam, ale namiesto brokolice pouzijem medvedi cesnak. Mam ho este vela a chcem ho minut.
sracz
Opäť dielo hodné majstra, @patroveckypitrs kamarát, ktoré lahodí oku, jazyku i duši. Veľmi sa mi páči súlad Tvojej fašírky a chleba, máš pravdu, že k nej by, zhodou okolností, pasoval aj ten môj dnešný. Určite by sme sa my dvaja v kuchyni zhodli a nezavadzali by sme si! Maj pekné dni v úzkom kruhu rodinky!
evanaaa
Keďže sa mi "fašírkový chlebík" zapáčil, ukladám si ho.....musela som sa zasmiať na tom akú úlohu má hlava a krk, z toho vyplýva, že hlava nie je až tak dôležitá, haha, ale predsa sa v nej rodia dobré nápady. :)
siisa
Určite výborné jedlo za tepla aj za studena :) Cesnak medvedí ako píše Frezia je super nápad!
patroveckypitrs
Som rád @Frezia , že aj vám chutilo. Veru mám aj ja medvedí cesnak urobím aj s tým. A celkové ta fašírka s tou mrkvou, je ľahšie stráviteľná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia