Zemiakovo-kelový zapekanec fotorecept

patroveckypitrsPatroveckypitrs, 59 ročný muž, DUBODIEL- Patrovec, 15. februára 2017 18:10
Ďalšie jeho recepty »

Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.

8-10
porcií
40 min
príprava
30 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravím si základné suroviny. Kel pokrájam na 1 cm pásiky 2 až 3 cm dlhé, ako sa podarí. Očistenú cibuľu krájam na pol mesiace na hrubšie. Očistený cesnak posekám na drobno. slaninu krájam na 1,5 cm kúsky. Žiadne hranie sa s tým, veď to ide dusiť a potom zapiecť.

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu a cibuľu dobre podusím, cibuľu až na kašu. Kto nechce slaninu dá masť bravčovú.

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aj je cibuľa a slanina spravená, tak pridám pokrájaný kel.

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dusím tak, že ostane trošku chrumkavý. Teraz osolím, okorením, posypem rascou a dám asi jednu tretinu cesnaku. Nechám tak dve minút prejsť teplom. Odstavím a nechám vychladnúť.

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas dusenia kelu som si očistil zemiaky. Zemiaky som si zomlel na mäsovom mlynčeku aj s rožkami. Pridal som vajcia, osolil, okorenil, posypal trochou rasce a dal zvyšok cesnaku.

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridal som vychladnutý kel a dobre premiešal.

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plech som vytrel dobré masťou a nalial naň pripravenú hmotu. dal som to do rúry na 30 minút pri 200 °C.

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po pol hodine to bolo hotové. Kto má rád kel si príde na svoje. Je to veľmi dobré a vôňa ide po celom dome. Necháme to vychladnúť v komore, ktorú zamkneme a kľúč dáme manželke, aby sme to nemuseli stále kontrolovať s nožom na krájanie. Tak to vychladne v celosti.

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom to nakrájam a môžeme ochutnávať máme to veľmi radi cela rodina. Vyšlo to na dva plechy 26 x 34 cm. Želám aj vám dobrú chuť.

    Zemiakovo-kelový zapekanec (fotorecept) - obrázok 9
ohodnoť recept:
Hlasovalo 19 ľudí (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist