Foto: patroveckypitrs
Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravím si základné suroviny. Kel pokrájam na 1 cm pásiky 2 až 3 cm dlhé, ako sa podarí. Očistenú cibuľu krájam na pol mesiace na hrubšie. Očistený cesnak posekám na drobno. slaninu krájam na 1,5 cm kúsky. Žiadne hranie sa s tým, veď to ide dusiť a potom zapiecť.
-
2
Slaninu a cibuľu dobre podusím, cibuľu až na kašu. Kto nechce slaninu dá masť bravčovú.
-
3
Aj je cibuľa a slanina spravená, tak pridám pokrájaný kel.
-
4
Dusím tak, že ostane trošku chrumkavý. Teraz osolím, okorením, posypem rascou a dám asi jednu tretinu cesnaku. Nechám tak dve minút prejsť teplom. Odstavím a nechám vychladnúť.
-
5
Počas dusenia kelu som si očistil zemiaky. Zemiaky som si zomlel na mäsovom mlynčeku aj s rožkami. Pridal som vajcia, osolil, okorenil, posypal trochou rasce a dal zvyšok cesnaku.
-
6
Pridal som vychladnutý kel a dobre premiešal.
-
7
Plech som vytrel dobré masťou a nalial naň pripravenú hmotu. dal som to do rúry na 30 minút pri 200 °C.
-
8
Po pol hodine to bolo hotové. Kto má rád kel si príde na svoje. Je to veľmi dobré a vôňa ide po celom dome. Necháme to vychladnúť v komore, ktorú zamkneme a kľúč dáme manželke, aby sme to nemuseli stále kontrolovať s nožom na krájanie. Tak to vychladne v celosti.
-
9
Potom to nakrájam a môžeme ochutnávať máme to veľmi radi cela rodina. Vyšlo to na dva plechy 26 x 34 cm. Želám aj vám dobrú chuť.
tys chlap s fantáziou..
skúsim..lebo musím...
Takto robievam kombináciu s cukinou keď mi prerastie. Semienka vydlabem a dužinu nahrubo nastrúham v robote. Zemiaky s cibuľou nastrúham na jemnejšie. Pridám pretlačený cesnak, strúhanku (domácu z tvrdých rožkov) a všetky ostatné koreniny. Odpadne dusenie. Vajíčka dávam na takéto množstvo iba tri . Moja mama takto robila aj s kalerábom (gigant) Kombináciám sa medze nekladú. :-)