Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 18. januára 2017

Čo tak dať si niečo na chleba.

10 minút
príprava
240 minút
na 130 a 160 °C

Suroviny

1200 g
1000 g
1 hrsť
1 hlavička




Postup

  1. 1

    Surovú slaninu pokrájam na 2,5 až 3 cm kúsky. Dám do hlbokého pekáča, zakryjem druhou polovicou a šup do rúry. Trvá to dlhšie tak nemusím pri tom stať, len občas pomiešam. Dám teplotu 130 °C. Keď po čase pusti slanina dosť masti, tak dám na 160 °C. Pripomínam, treba si prispôsobiť vlastnej rúre. Cele to robím až do vytvorenia červených oškvarkov.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počas topenia masti si očistím pečienku a nechám ju v sitku odkvápať. Bazalku asi za dobrú hrsť posekám na drobno aj s cesnakom. Bazalka a cesnak nám s pečienkou veľmi dobré ochutí masť.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak sú už oškvarky hotové tak ich sitkom vyberiem z masti. Teraz dám do masti cesnak a bazalku a znova do rúry na 5 minút nech to prejde škvarením.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oškvarky som dal zvlášť budu na iné jedlo.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vytiahnem po 5 minútach masť z rúry a do masti ponorím pečienky, tak aby boli utopené v nej. Znovu to dám do horúcej rúry na 160 °C už otvorené na 25 - 30 minút.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi po tejto dobé je dobré jeden kúsok vytiahnuť a skúsiť. Ak je to hotové vytiahnem z rúry.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A dávam to do menších misiek, alebo pohárov, tak aby pečienky boli ponorené v masti. Odnesiem to do chladu a nechám stuhnúť. Stuhnutá masť sa už len potom aj s pečienkou natiera na chlieb, alebo pečivo. Táto masť s pečienkou je veľmi dobré ochutená. Solíme až na chlebe. Dajú sa na to použiť aj iné pečienky. Želám Vám dobrú chuť.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu je množstvo čo mi z toho vyšlo a plus za misku oškvarkov.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Další z fajnových pánských receptů - něco na chleba - a to něco je krásné, voňavé, chutné!
radost
bože môj..tá vôňa..tá chuť..!!králičie...
chlebík kúpim..pošli "poter"..vďačná budem..mi ver..
aj môj muž bude s tebou kamarát..
vynechaj bazalku..tú nemá rád..
:-)
sara8
Tak to musí byť dobrotka. Si jednotka!!
patroveckypitrs
@Radost (18.1.2017 21:25)

Ďakujem- veršovanka sa mi veru páči .....
dobré pošlem manželovi k sváči ....
ak nechce bazalku, dám petrželku kvôli vôni....
nech dôjde, chlieb, nátierka, uhorka a retiazková medecina už na stole tróni.
capko
Pananenka skákavá to musí byť dobrota.
haji
@Patroveckypitrs (18.1.2017 22:49)
Tak ju, pro muže a silné ženy. Já bych už po testovacím vzorečku odpadla. Ne že by mi nechutnalo, ale mám organizmus zpitomělý dietami. Takové dobroty mohu jen virtuálně obdivovat. Krásná práce, o tom žádná!!
sovka62
Už som recept prešla trikrát, ani obrázkom sa nedá odolať a čo potom mať to pred sebou! Úplne úžasné, "pohádka mládí", pripomína mi to študentské časy v Nitre, keď boli peniaze chodili sme na králičiu pečeň do reštaurácia v Priore. Nebola ako tvoja, ale nikdy nikde inde som králičiu pečeň nejedla.
arnilka
juuuuuj, trafil si sa mi do nôty, určite spravím!
5*
monty469
Tak toto je skvelé. K tomu domáci chlebík a mám hotové nebíčko v papuľke :-)
radost
@Patroveckypitrs (18.1.2017 23:01)

ako kukám-chlapče-šak si z blízka...po takomto rúčom kuchtíkovi sa mi doma stíska...ak dáš chlebík plus poter zajačí-muž donesie domácu-vo dvojici lepšie chutí-nech s ňou sám na stole nestraší..
-15..slnko jasá-zasa bude žitia krása..
dobrý všetkým biely deň...
denyany
Ach....Neviem sa zmôcť na slovo...Toto musí byť také dobréé...
pankrac
Normálne slintám. Dal by som to medzi dva krajce chleba a kopa cibule ešte. Viem si predstaviť tú chuť. Paráda.
siisa
Si špecialista na takéto dobroty ! Určite aj táto chutí vynikajúco. 5*
herkules
vyzera to super aj ked ja zajacie nemam rad ale toto po dobrej opici by som si dal
hanis
Jé, to je krása, hned bych si dala...chci se zeptat, jak dlouho vydrží? Musí se sníst co nejdřív? i když to by problém nebyl :))
patroveckypitrs
Ďakujem za komentáre. @Hanis pokiaľ je pečienka dobré ponorená v masti (ta ju konzervuje), tak vydrží ako masť. Mal som to najdlhšie mesiac, vždy sme to zjedli. Pokiaľ by to bolo treba dlhšie asi by som to dal do pary , aby chytilo viečko na pohári.
babkamt
Zostalo ti ešte z pečienky? To je nerozumné ísť bez raňajok prezerať recepty:-)
kimlo
Toto určite spravím... nemám síce králičiu pečeň ale mám kačaciu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia