Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Čo tak dať si niečo na chleba.
príprava
na 130 a 160 °C
Postup
-
1
Surovú slaninu pokrájam na 2,5 až 3 cm kúsky. Dám do hlbokého pekáča, zakryjem druhou polovicou a šup do rúry. Trvá to dlhšie tak nemusím pri tom stať, len občas pomiešam. Dám teplotu 130 °C. Keď po čase pusti slanina dosť masti, tak dám na 160 °C. Pripomínam, treba si prispôsobiť vlastnej rúre. Cele to robím až do vytvorenia červených oškvarkov.
-
2
Počas topenia masti si očistím pečienku a nechám ju v sitku odkvápať. Bazalku asi za dobrú hrsť posekám na drobno aj s cesnakom. Bazalka a cesnak nám s pečienkou veľmi dobré ochutí masť.
-
3
Ak sú už oškvarky hotové tak ich sitkom vyberiem z masti. Teraz dám do masti cesnak a bazalku a znova do rúry na 5 minút nech to prejde škvarením.
-
4
Oškvarky som dal zvlášť budu na iné jedlo.
-
5
Vytiahnem po 5 minútach masť z rúry a do masti ponorím pečienky, tak aby boli utopené v nej. Znovu to dám do horúcej rúry na 160 °C už otvorené na 25 - 30 minút.
-
6
Asi po tejto dobé je dobré jeden kúsok vytiahnuť a skúsiť. Ak je to hotové vytiahnem z rúry.
-
7
A dávam to do menších misiek, alebo pohárov, tak aby pečienky boli ponorené v masti. Odnesiem to do chladu a nechám stuhnúť. Stuhnutá masť sa už len potom aj s pečienkou natiera na chlieb, alebo pečivo. Táto masť s pečienkou je veľmi dobré ochutená. Solíme až na chlebe. Dajú sa na to použiť aj iné pečienky. Želám Vám dobrú chuť.
-
8
A tu je množstvo čo mi z toho vyšlo a plus za misku oškvarkov.
chlebík kúpim..pošli "poter"..vďačná budem..mi ver..
aj môj muž bude s tebou kamarát..
vynechaj bazalku..tú nemá rád..
:-)
Ďakujem za komentík, prečo len chlapom je to dobré aj pre ženy. Veru je to ohromne voňavé.
Ďakujem- veršovanka sa mi veru páči .....
dobré pošlem manželovi k sváči ....
ak nechce bazalku, dám petrželku kvôli vôni....
nech dôjde, chlieb, nátierka, uhorka a retiazková medecina už na stole tróni.
Tak ju, pro muže a silné ženy. Já bych už po testovacím vzorečku odpadla. Ne že by mi nechutnalo, ale mám organizmus zpitomělý dietami. Takové dobroty mohu jen virtuálně obdivovat. Krásná práce, o tom žádná!!
5*
tvojimi zemiakmi.
ako kukám-chlapče-šak si z blízka...po takomto rúčom kuchtíkovi sa mi doma stíska...ak dáš chlebík plus poter zajačí-muž donesie domácu-vo dvojici lepšie chutí-nech s ňou sám na stole nestraší..
-15..slnko jasá-zasa bude žitia krása..
dobrý všetkým biely deň...