Slaný nákyp
Slaný nákyp

Slaný nákyp fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 15. septembra 2017

Nákyp môže byť aj slaný, no nie. Ja mám rád tento.

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Pripravíme si koreniny. Nemal som čerstvú bazalku, tak som použil sušenú.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obe mäsa si zomeliem. Ryžu uvarím a nechám vychladnúť. Z troch vajec spravím praženicu a nechám vychladnúť. Dám to spolu do misy.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z byliniek odstránim tvrdé časti a ostatné pokrájam. Pripravím si aj jogurt.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridám všetko do misy, aj dve vajcia ktoré ostali.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko to osolím, okorením a premiešam.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz pridám aj syr nastrúhaný na slíže a ešte premiešam.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dal som to do jenského skla a polial vývarom z ryže. Prikryjem alobalom a dám piecť do rúry na 180 °C na 40 minút. Potom odokryjem a nechám ešte zapiecť na 30 minút. To zaleží od typu rúry.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po celkovom pečení 70 minút som to mal pekné prepečené. Voňalo až na dvor. Nechám asi 15 minút postať a môžem servírovať. Takže ak nemáte rado sladký nákyp, skúste tento slaný. Želám dobrú chuť.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Samé dobré ingrediencie, kamarát @Patroveckypitrs a podľa empirickej teórie mojeho krstného otca Jána, B. P., kde je všetko dobré, tak výsledok musí byť na betón vynikajúci. ... Tvoj rcp určite stojí za vyskúšanie! Príjemný "vajkend" pod hradom Pána Váhu i Tatier!

Pridaj komentár k receptu: