Slaný nákyp fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Nákyp môže byť aj slaný, no nie. Ja mám rád tento.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si koreniny. Nemal som čerstvú bazalku, tak som použil sušenú.
-
2
Obe mäsa si zomeliem. Ryžu uvarím a nechám vychladnúť. Z troch vajec spravím praženicu a nechám vychladnúť. Dám to spolu do misy.
-
3
Z byliniek odstránim tvrdé časti a ostatné pokrájam. Pripravím si aj jogurt.
-
4
Pridám všetko do misy, aj dve vajcia ktoré ostali.
-
5
Všetko to osolím, okorením a premiešam.
-
6
Teraz pridám aj syr nastrúhaný na slíže a ešte premiešam.
-
7
Dal som to do jenského skla a polial vývarom z ryže. Prikryjem alobalom a dám piecť do rúry na 180 °C na 40 minút. Potom odokryjem a nechám ešte zapiecť na 30 minút. To zaleží od typu rúry.
-
8
Po celkovom pečení 70 minút som to mal pekné prepečené. Voňalo až na dvor. Nechám asi 15 minút postať a môžem servírovať. Takže ak nemáte rado sladký nákyp, skúste tento slaný. Želám dobrú chuť.
Pro mě TOTO, prosím! Děkujíí!!