Slaný nákyp
Slaný nákyp

Slaný nákyp fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 15. septembra 2017

Nákyp môže byť aj slaný, no nie. Ja mám rád tento.

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Pripravíme si koreniny. Nemal som čerstvú bazalku, tak som použil sušenú.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obe mäsa si zomeliem. Ryžu uvarím a nechám vychladnúť. Z troch vajec spravím praženicu a nechám vychladnúť. Dám to spolu do misy.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z byliniek odstránim tvrdé časti a ostatné pokrájam. Pripravím si aj jogurt.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridám všetko do misy, aj dve vajcia ktoré ostali.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko to osolím, okorením a premiešam.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz pridám aj syr nastrúhaný na slíže a ešte premiešam.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dal som to do jenského skla a polial vývarom z ryže. Prikryjem alobalom a dám piecť do rúry na 180 °C na 40 minút. Potom odokryjem a nechám ešte zapiecť na 30 minút. To zaleží od typu rúry.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po celkovom pečení 70 minút som to mal pekné prepečené. Voňalo až na dvor. Nechám asi 15 minút postať a môžem servírovať. Takže ak nemáte rado sladký nákyp, skúste tento slaný. Želám dobrú chuť.

    Slaný nákyp (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem vám všetkým za komentáre. A dodávam ja som tuto plnku použil aj do rolády z bôčiku. Len do nej som nedal sýr. Prikladám foto, ta omáčka je kôprová.


2x haji, ywett