Pikantná nátierka z kyslých rýb fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Jedli ste už nátierku z kyslých rýb? Táto je pre tých, čo majú radi kyslé ryby. No aj pre tých, čo sú po oslavách. Zobraziť celý popisJedli ste už nátierku z kyslých rýb? Táto je pre tých, čo majú radi kyslé ryby. No aj pre tých, čo sú po oslavách.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
4 ks uvarené na tvrdo |
|
1 pohár (sterilizovaná zeleninová zmes) |
|
300 g uvarené v šupke |
|
2 PL |
|
4 - 8 ks zavárané |
|
140 g roztierateľný |
|
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny. Kyslé ryby dám do sitka odtiecť od nálevu. Moravanku tak isto dám do sitka. Tieto suroviny nech sú bez nálevov. Vajcia a zemiaky uvarím vopred nech vychladnú.
-
2
Syr použijem roztierateľný, aby nátierku dobre spojilo. Množstvo feferónov použijem ako znesiem pikantné.
-
3
Mimo horčice a syra všetko pomeliem na mäsovom mlynčeku. Všetko dobre zmiešam a nechám postáť asi pol hodinu, nech prejdu chute spolu.
-
4
A môžeme natierať na chleba. Pridám na vrch ešte nejaké čerešničky nech ide plameň z úst. Želám aj vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu