Rybacia nátierka
Rybacia nátierka

Pikantná nátierka z kyslých rýb fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 23. marca 2017

Jedli ste už nátierku z kyslých rýb? Táto je pre tých, čo majú radi kyslé ryby. No aj pre tých, čo sú po oslavách.

3 poháre 330 g
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks uvarené na tvrdo
1 pohár (sterilizovaná zeleninová zmes)
300 g uvarené v šupke
2 PL
4 - 8 ks zavárané
140 g roztierateľný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Kyslé ryby dám do sitka odtiecť od nálevu. Moravanku tak isto dám do sitka. Tieto suroviny nech sú bez nálevov. Vajcia a zemiaky uvarím vopred nech vychladnú.

    Pikantná nátierka z kyslých rýb (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Syr použijem roztierateľný, aby nátierku dobre spojilo. Množstvo feferónov použijem ako znesiem pikantné.

    Pikantná nátierka z kyslých rýb (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Mimo horčice a syra všetko pomeliem na mäsovom mlynčeku. Všetko dobre zmiešam a nechám postáť asi pol hodinu, nech prejdu chute spolu.

    Pikantná nátierka z kyslých rýb (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    A môžeme natierať na chleba. Pridám na vrch ešte nejaké čerešničky nech ide plameň z úst. Želám aj vám dobrú chuť.

    Pikantná nátierka z kyslých rýb (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Hoci som žena aj ja mám toto v obľube. V duchu som sa zasmiala, napadlo ma totiž, ako si to zjem a pôjdem potom bozkať moju veľkú polovičku. On totiž nemá rád kyslé ryby, len ma kyslú tvar keď ich zavonia.
Priatelu, vyskusal som tvoju natierku z nasich "kyslich rybiek". Tie su viac sladke ako kysle, tak som musel trosku prichutit citronovou stavou. A ani tak krasne, aspon pre mna, zavarane feferonky nemam, tak som ich nahradil jednou paprickou habanerom. Som rad ze som spravil a vyskusal. Chutilo a uz sa tesim na chlapcov ked pridu. To budem musiet pripravit aspon z 1 kg rybiek.

Pridaj komentár k receptu: