Držky z pod Inovca fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 14. januára 2017 19:51
Ďalšie recepty »

Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ako nám. Je to dosť pikantné a pre milovníkov držiek veľmi dobré jedlo. Preto odporúčam pripraviť pivo aj na hasenie plameňa v ústach.

6-8
porcií
20 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravím si suroviny. Tá zabíjačková slanina, to je podstate varený bôčik s mletou paprikou. Cesnak posekám na drobno. Cibuľu krájam na pol mesiace na hrubšie. Papriku na 1,5 cm kocky. Feferónky posekám na drobno. Slaninu jednu aj druhu krájam na 1 až 1,5 cm kocky.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do 1 väčšieho hrnca dám za lyžicu oleja a na ňu údenú slaninu aj cibuľu. Dusím to až sa slanina dobré stopí a cibuľa ostane skoro na kašu.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz pridám pripravené papriky a nechám dusiť do mäkká.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ do 2 menšieho hrnca dám lyžicu oleja a na to zabíjačkovú slaninu. Nechám čo najviac roztopiť, nech je tam hodne masti z nej.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na to teraz pridám feferóny dusiť.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prejdem na 1 hrniec paprika sa dobré podusila, tak tam dám držky premiešam a pridám mletú pikantnú papriku. Chvíľu podusím za stáleho miešania a zalejem pivom. Pozor trochu to bude peniť. To prestane pomiešam a zakryjem nech sa držky varia do mäkká za občasného miešania. Tiež osolím a pridám bujón.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prejdem na druhy hrniec do ktorého dám cesnak premiešam chvíľu, nech zavonia.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Odstavím zo sporáka a pridám mletú červenú papriku sladkú. Dobré pomiešam nech sa paprika na masti roztopí.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dám znovu na sporák a nalejem pasírované paradajky a nechám asi päť minút povariť. V druhom hrnci mám hotové. odstavím zo sporáku.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ak v prvom hrnci mám už aj držky mäkké tak -

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    - vylejem s druhého hrnca pripravenú zmes k držkám a premiešam. Nechám tak 5 minút spolu povariť. Odstavím zo sporáku a nechám tak 15 minút chladnúť nech prejdu spolu chute. To za prvé a za druhe nech vás to nepáli dva krát. Horúce a pikantné.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dávam do hlbokého taniera dobrý chlieb k tomu a s chuťou do toho a do kropají na čele. Takže majte pivo a uterák pri sebe. Želám aj vám dobrú chuť.

    Držky z pod Inovca (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist