Bravčové koleno
Bravčové koleno

Smažené bravčové koleno fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 20. mája 2017

Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi mi to zachutilo a od vtedy si to občas urobím. Keď už zhrešiť s jedlom, tak takýmto kolenom. Nie je to zložité, ale ta chuť stojí za to - báseň.

2-3
porcie
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 hlavička
1 ks stredná
2 ks
1 ks
1/4 ks
12 ks
6 ks
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koleno dobré umyjem a očistím od chlpov. Z mäsitej časti kolena urobím po dva zárezy nožom až po kosť aj z druhej strany. To aby sa dobre prevarilo. Cibuľu aj cesnak očistím nechám v celosti.

    Smažené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dám to do hlbokého hrnca, aby som to mohol cele zaliať vodou. Pridám očistenú zeleninu v celosti a koreniny, zároveň osolím. Dám variť tak dlho, až je už dobre mäkké a kosť začína vychádzať z mäsa. Vývar z týchto kolien potom použijem na fazuľu, alebo kapustu.

    Smažené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené kolená dám do sitka. Musia dobré odtiecť z vody až do sucha. Je to dôležité pri vysmážaní, aby olej neprskal. Potom do fritézy, alebo ťažkého hrnca s pokrievkou nalejem olej a suché kolená vysmažím do červena.

    Smažené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dám na tanier k tomu chren, horčicu a feferóny a dobrý chlieb a ste blaženosťou v siedmom nebi. Je to úplne iná chuť ako pri pečení v rúre. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Smažené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zolik
Mne sa Tvoja kuchyna (recepty) velmi paci. Je taka originalne chlapska :-)
O vysmazanom kolene som este nepocula, ale viem si predstavit toto rustikalne jedlo jest vonku na zahrade a k tomu male pivo. Parada.
capko
Tíško pozerám a slín mám plné ústa. A to ak by som jedol tak také hrče za ušami by som mal ako päste. To je isto veľká dobrota. Asi idem do Kaufladu pozrieť kolena. Nemôžem odolať.
luss44
Aj ked nie som velmi mäsová, ale teraz som dosla zo zahrady taka vyhladnuta ze by mi taketo kolienko dobre padlo :-)
sracz
... bez dlhých rečí a veľkých slov, @patroveckypitrs kamarát, tak takúto "jednoducho báseň, podľa mňa poetický poém, ba priam hrdinský epos" ja tiež môžem, chcem a MUSÍM! Želám Ti super fasa extra príma ultra vagáň špeciálny "vajkend", obdiv, potlesk, fanfáry, kytice a bozky krásavíc preukrutných!
haji
Chjo, takový recept mohu jen virtuálně. Ne že by mi nechutnalo, ale moje křehké útroby by to nedaly naživo ani s pivom a pánskou debatou. Silný recept si dal, milý Pítrs, pre otužilcov!
begonia2
Tak toto už áno a to nehovorím o manželovi. ten už išiel kúpiť koleno.
1x haji
radox1
ked si objednate v podniku grilovane koleno,dostanete uvarene koleno zapecene do chrumkava,alebo taketo.dovod je prosty-cas.takto vo velkom pocte uvaria kolena dopredu,a potom dorobia podla objednavok hostí,inac to nejde.pekne,ale ja ostanem pri pomalom peceni za surova.
izabella929
@patroveckypitrs , šic, šic,jaj toto milujem..)) práve tento týždeň som robila jedno obrovské koleno pre susedku, bolo z domácej zabíjačky, no perfektná chuť, len sa za ním zaprášilo..)keď ich uvarím, vytiahnem kosť a miesto kosti vsuniem do kolena klobásu a potom opečiem..tvoje kolienka vyzerajú božsky..)
kvakac
Vyskúšali sme a zhodnotili sme jednohlasne je to balada noci svätojánskej. Dobrota veľká vďaka za recept.


1x haji