Smažené bravčové koleno fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi mi to zachutilo a od vtedy si to Zobraziť celý popisTakéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi mi to zachutilo a od vtedy si to občas urobím. Keď už zhrešiť s jedlom, tak takýmto kolenom. Nie je to zložité, ale ta chuť stojí za to - báseň.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koleno dobré umyjem a očistím od chlpov. Z mäsitej časti kolena urobím po dva zárezy nožom až po kosť aj z druhej strany. To aby sa dobre prevarilo. Cibuľu aj cesnak očistím nechám v celosti.
-
2
Dám to do hlbokého hrnca, aby som to mohol cele zaliať vodou. Pridám očistenú zeleninu v celosti a koreniny, zároveň osolím. Dám variť tak dlho, až je už dobre mäkké a kosť začína vychádzať z mäsa. Vývar z týchto kolien potom použijem na fazuľu, alebo kapustu.
-
3
Uvarené kolená dám do sitka. Musia dobré odtiecť z vody až do sucha. Je to dôležité pri vysmážaní, aby olej neprskal. Potom do fritézy, alebo ťažkého hrnca s pokrievkou nalejem olej a suché kolená vysmažím do červena.
-
4
Dám na tanier k tomu chren, horčicu a feferóny a dobrý chlieb a ste blaženosťou v siedmom nebi. Je to úplne iná chuť ako pri pečení v rúre. Želám aj Vám dobrú chuť.
O vysmazanom kolene som este nepocula, ale viem si predstavit toto rustikalne jedlo jest vonku na zahrade a k tomu male pivo. Parada.
A na pivo si zabudol?To k tomu pasuje ako ********