Bravčové koleno
Bravčové koleno

Smažené bravčové koleno fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 20. mája 2017

Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi mi to zachutilo a od vtedy si to občas urobím. Keď už zhrešiť s jedlom, tak takýmto kolenom. Nie je to zložité, ale ta chuť stojí za to - báseň.

2-3
porcie
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 hlavička
1 ks stredná
2 ks
1 ks
1/4 ks
12 ks
6 ks
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koleno dobré umyjem a očistím od chlpov. Z mäsitej časti kolena urobím po dva zárezy nožom až po kosť aj z druhej strany. To aby sa dobre prevarilo. Cibuľu aj cesnak očistím nechám v celosti.

    Smažené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dám to do hlbokého hrnca, aby som to mohol cele zaliať vodou. Pridám očistenú zeleninu v celosti a koreniny, zároveň osolím. Dám variť tak dlho, až je už dobre mäkké a kosť začína vychádzať z mäsa. Vývar z týchto kolien potom použijem na fazuľu, alebo kapustu.

    Smažené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené kolená dám do sitka. Musia dobré odtiecť z vody až do sucha. Je to dôležité pri vysmážaní, aby olej neprskal. Potom do fritézy, alebo ťažkého hrnca s pokrievkou nalejem olej a suché kolená vysmažím do červena.

    Smažené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dám na tanier k tomu chren, horčicu a feferóny a dobrý chlieb a ste blaženosťou v siedmom nebi. Je to úplne iná chuť ako pri pečení v rúre. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Smažené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Mne sa Tvoja kuchyna (recepty) velmi paci. Je taka originalne chlapska :-)
O vysmazanom kolene som este nepocula, ale viem si predstavit toto rustikalne jedlo jest vonku na zahrade a k tomu male pivo. Parada.
Tíško pozerám a slín mám plné ústa. A to ak by som jedol tak také hrče za ušami by som mal ako päste. To je isto veľká dobrota. Asi idem do Kaufladu pozrieť kolena. Nemôžem odolať.
... bez dlhých rečí a veľkých slov, @patroveckypitrs kamarát, tak takúto "jednoducho báseň, podľa mňa poetický poém, ba priam hrdinský epos" ja tiež môžem, chcem a MUSÍM! Želám Ti super fasa extra príma ultra vagáň špeciálny "vajkend", obdiv, potlesk, fanfáry, kytice a bozky krásavíc preukrutných!
Chjo, takový recept mohu jen virtuálně. Ne že by mi nechutnalo, ale moje křehké útroby by to nedaly naživo ani s pivom a pánskou debatou. Silný recept si dal, milý Pítrs, pre otužilcov!
ked si objednate v podniku grilovane koleno,dostanete uvarene koleno zapecene do chrumkava,alebo taketo.dovod je prosty-cas.takto vo velkom pocte uvaria kolena dopredu,a potom dorobia podla objednavok hostí,inac to nejde.pekne,ale ja ostanem pri pomalom peceni za surova.
@patroveckypitrs , šic, šic,jaj toto milujem..)) práve tento týždeň som robila jedno obrovské koleno pre susedku, bolo z domácej zabíjačky, no perfektná chuť, len sa za ním zaprášilo..)keď ich uvarím, vytiahnem kosť a miesto kosti vsuniem do kolena klobásu a potom opečiem..tvoje kolienka vyzerajú božsky..)

Pridaj komentár k receptu: