Kurací eintopf
Kurací eintopf

Kuracie stehná na oregane fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 28. mája 2017

Mám teraz pekné čerstvé oregano, tak som si povedal že kuracie stehná urobím na ňom. Varechačka @Cesminaz varí často s ním a to ma Zobraziť celý popisMám teraz pekné čerstvé oregano, tak som si povedal že kuracie stehná urobím na ňom. Varechačka @Cesminaz varí často s ním a to ma inšpirovalo, že ho začnem aj ja používať. Týmto jej ďakujem, pretože je to moc dobrá chuť a hlavne veľmi nám to chutilo.

3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
5 strúčikov
primerane
1 ks
1 ks
1 plátok
1 hrsť čerstvé
2 vetvičky
6 ks




Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny.

    Kuracie stehná na oregane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie stehna osolím a okorením čerstvo mletým korením.

    Kuracie stehná na oregane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu krájam na drobno a cesnak posekám. Papriky pokrájam na menšie kúsky. Zemiaky očistené pokrájam na 3 cm kúsky. Zemiaky stredné rátam na osobu dva kusy.

    Kuracie stehná na oregane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oregano dobré veľa (za poriadnu hrsť) a tymian pokrájam na malé kúsky.

    Kuracie stehná na oregane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hrnca dám trochu oleja a plátok masla zohriať. Na ňom opečiem z každej strany stehná tak po tri minúty. A potom vyberiem z hrnca a odložím zatiaľ vedľa.

    Kuracie stehná na oregane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na výpek dám dusiť cibuľu do bledo hneda a potom pridám cesnak. Chvíľu nechám ho prevoňať a dám do hrnca papriky. Dusím toľko až začnú pekné voňať.

    Kuracie stehná na oregane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz tam pridám oregano a tymian a chvíľu podusím.

    Kuracie stehná na oregane (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Znovu dám do hrnca kuracie stehná a zalejem horúcou vodou, tak do 3/4 stehien. Hrniec zakryjem vrchnákom a dusím asi pol hodiny občas premiešam. Ja som to mal v ťažkom hrnci a v tom mi to nepriháralo.

    Kuracie stehná na oregane (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď sú stehná na polovicu mäkké tak do hrnca pridám pokrájané zemiaky a ďalej dusím. Tie zhruba po štvrť hodine sa už rozpadali. Čas som moc nesledoval, ale po 50 minútach od postavenia hrnca na sporák bolo všetko hotové.

    Kuracie stehná na oregane (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Sám som bol prekvapený ako to s tým oreganom a trochou tymianu úžasne vonia. Chuť toho oregana je fakt úžasná. Nechal som to trochu vychladnúť a môžeme obedovať. Celý obed v jednom hrnci. Odporúčam skúsiť a želám Vám dobrú chuť.

    Kuracie stehná na oregane (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Vůně se táhne až k nám, není nad čerstvé bylinky! Jsi šikovný, bezva fota!
3sandra3
Dám na Tvoju radu a určite vyskúšam... páči sa mi....dávam si do kk....
cesminaz
Mily @Patroveckypitrs navaril si fakt parádne,vyzerá to naozaj velmi lákavo ;-) A som rada,ze vam kombinacia s oreganom chutí.Hodí sa fakt ku hovädziemu,jahňaciemu aj kuraciemu mäsu :-) Ked budes skusat,tak sám prídes nato a uz budes vediet automaticky,ze kde to bude pasovat :-) Zelám krasny den.
popoluska340
Velmi sa mi paci receptik,je taky dietnejsi.Robievam kuracie stehna pecene v trube,tiez su uzasne,ale tieto sa mi pacia viacej.Posielam bodiky,a ukladam do kucharky,cez tyzden urcite vyskusam,len musim oregano cerstve kupit,mam teraz len susenne.
begonia2
Keď som zazrela ten zaber pri 10 bode, až som dostala hlad.
kikusiatko1507
Poznam podobny recept pod nazvom kura na plzensky sposob : pecie sa v rure a islo tam vela cerstvej petrzlenovej vnate. Z casu na cas ho robievam, je to velmi chutny lahky obed. Oregana mam aj ja hojne na hriadke, aj tymian, inspiroval si ma, budeme robievat na striedacku :-).Dakujeme :-)
afataga
Urcite chutne, mne tu rastie dive oregano, mozem kosit. Ja by som to cele este na zaver supla do rury pod gril na nejakych 15 min., aby sa pekne sfarbila a zapiekla koža na stehnach, kuracich samozrejme, aj zemiaky by sa opiekli
rakytnik
Chutilo to určite vynikajúco:-),dobrý typ na fajnový obedík.