Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Je to rýchle a je to zmena. Vhodne aj pre tých, ktorí nemajú radi pečienku, lebo to prerazí jej typickú chuť. Hlavne takto upravená Zobraziť celý popisJe to rýchle a je to zmena. Vhodne aj pre tých, ktorí nemajú radi pečienku, lebo to prerazí jej typickú chuť. Hlavne takto upravená pečienka je ľahšie stráviteľnejšia. Dá sa použiť aj pečienka z králika.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (alebo králičia) |
|
1 pohár (sterilizovaná zelenina) |
|
320 g hustý gréckeho typu |
|
1 ks stredne veľká |
|
70 g neprerastená |
|
1/2 KL |
|
|
|
v prášku |
|
3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Pripravím si základné suroviny. Pečienku umyjem a dám do sitka nech odkvape voda.
-
2
Z Moravanky väčšie kusy cibule, uhorky, kapia a feferón posekám na drobnejšie. Zvyšok mrkvu, zeler a hrášok nechám v celku. Nálev z pohára odložím, ten použijem na pečienku.
-
3
Jogurt zmiešam s práškovým cesnakom a mletým korením. Kto nechce práškový cesnak tak použije jeden strúčik cesnaku. Nechám to chvíľu postáť.
-
4
Do hlbšieho hrnca dám spustiť slaninu a potom pridám posekanú cibuľu. Nechám nech sa slanina dobré vyškvarí a cibuľa je trošku pripečená.
-
5
Teraz dám posekaný cesnak, premiešam párkrát nech prevonia a pridám pečienku. Pečienku som nechal v celosti. Chvíľu opečiem a potom podlejem nálevom z Moravanky.
-
6
Keď sa pečienka celá zatiahne, tak pridám ostatne pripravené suroviny z Moravanky. Nechám to chvíľu nech to prejde varom.
-
7
A potom pridám pripravený jogurt. Tiež nechám nech prejde chvíľu varom. A mám hotové odstavím zo sporáku a až teraz osolím. Preto je dobre si to všetko vopred pripraviť, lebo to ide rýchlo.
-
8
Pôvodne som chcel k tomu ryžu. No kolega na vareche @Klukodvody ma naštartoval na rezance. Týmto mu ďakujem, lebo to s rezancami je moc chutné. Tak želám aj vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu