Kuracia pečienka na Moravanke s jogurtom fotorecept
Je to rýchle a je to zmena. Vhodne aj pre tých, ktorí nemajú radi pečienku, lebo to prerazí jej typickú chuť. Hlavne takto upravená Zobraziť celý popisJe to rýchle a je to zmena. Vhodne aj pre tých, ktorí nemajú radi pečienku, lebo to prerazí jej typickú chuť. Hlavne takto upravená pečienka je ľahšie stráviteľnejšia. Dá sa použiť aj pečienka z králika.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g (alebo králičia) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 pohár (sterilizovaná zelenina) | 
                                                             | 
                                                    
| 320 g hustý gréckeho typu | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks stredne veľká | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g neprerastená | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| v prášku | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravím si základné suroviny. Pečienku umyjem a dám do sitka nech odkvape voda.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Z Moravanky väčšie kusy cibule, uhorky, kapia a feferón posekám na drobnejšie. Zvyšok mrkvu, zeler a hrášok nechám v celku. Nálev z pohára odložím, ten použijem na pečienku.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Jogurt zmiešam s práškovým cesnakom a mletým korením. Kto nechce práškový cesnak tak použije jeden strúčik cesnaku. Nechám to chvíľu postáť.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Do hlbšieho hrnca dám spustiť slaninu a potom pridám posekanú cibuľu. Nechám nech sa slanina dobré vyškvarí a cibuľa je trošku pripečená.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Teraz dám posekaný cesnak, premiešam párkrát nech prevonia a pridám pečienku. Pečienku som nechal v celosti. Chvíľu opečiem a potom podlejem nálevom z Moravanky.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Keď sa pečienka celá zatiahne, tak pridám ostatne pripravené suroviny z Moravanky. Nechám to chvíľu nech to prejde varom.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
A potom pridám pripravený jogurt. Tiež nechám nech prejde chvíľu varom. A mám hotové odstavím zo sporáku a až teraz osolím. Preto je dobre si to všetko vopred pripraviť, lebo to ide rýchlo.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Pôvodne som chcel k tomu ryžu. No kolega na vareche @Klukodvody ma naštartoval na rezance. Týmto mu ďakujem, lebo to s rezancami je moc chutné. Tak želám aj vám dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu