Dobré fašírky bez vysmážania fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 6. septembra 2017

Toto jedlo mi poslala známa na email. Verte nebanoval som, že som to skúsil, je to ohromné.

10
porcií
20 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C °C

Suroviny

700 g mleté
300 g mleté
1 ks veľká
4-5 strúčikov
100 g (bez kôrky) postrúhaný
4 ks
150 g (na strúhanie)
150 g
1 väčšia hrsť
100 ml
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Strúhaný starší chlieb polejeme 1 dcl mlieka, nechám trochu nasiaknuť a potom dám do misy. Ďalej tam pridám obe mäsá, 2 vajcia (bez škrupiny) nasekaný cesnak, pokrájanú cibuľu, soľ a čerstvo mleté korenie.

    Dobré fašírky bez vysmážania (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Všetko to spolu premiešam a nechám postať asi pol hodinu.

    Dobré fašírky bez vysmážania (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Teraz si syr nastrúham na veľkých okách. Vňať pokrájam na drobno a pridám dve vajcia (bez škrupiny) s kyslou smotanou. Všetko spolu zmiešam. To bude plnka.

    Dobré fašírky bez vysmážania (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Mäso mi postálo. Na plech dám papier alebo natriem olejom. Z mäsa tvarujem asi 5 cm guľky, do ktorých v strede urobím jamku. Do každej dám plnku. Na plech mi vyšlo 12 fašírok a zo zvyšku so spravil na druhy plech jednu mega fašírku. Nechcelo sa mi už viac robiť. Takže keď to zhrniem urobí sa z tejto dávky asi 15 fašírok. Dám to do rúry na 200 °C a pečie sa to asi pol hodinu. Pripomínam každá rúra je iná, tak si čas prispôsobte.

    Dobré fašírky bez vysmážania (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Po pol hodine to voňalo na celý byt. Nechať to chvíľu postáť a môžem servírovať. Dá sa to jesť s ryžou, zemiakmi, chlebom, alebo so zeleninou.

    Dobré fašírky bez vysmážania (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Toto je jedna mega fašírka pre mňa s chlebom a kvasenou uhorkou. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Dobré fašírky bez vysmážania (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Alebo aj v polievke a s chlebom.

    Dobré fašírky bez vysmážania (fotorecept)  - obrázok 7

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
Recept jako víno, bezva postup, krásná fota a vůně se táhne až k nám! Jsi šikovný, o tom žádná. Díky za receptík, určo vyzkouším.
... nádhera Pitrs, vážený a milý priateľ, raz sa mi predsa musí podariť zavítať k Tebe na partričku "pauzírovaného" mariáša s takýmto "super fasa extra príma" bufetom!
No aha ich! Pekné. U nás fašírky môžu byť, naposledy som ich robila včera a tiež na plechu v rúre, už dávno ich nevyprážam. Tie tvoje sa mi páčia viac, je to vyšší level, takže ukladám a vyskúšam.
Krásny a chutný recept.Takto to nepoznám a veľmi sa mi páči,takže už je v KK.Vyskúšam a hádam dám aj vedieť.Pekné foto príma postup.
Pozrela som recept. Na 9-rocneho chlapca velmi dobre. Keby moji synovia v tomto veku takto varit vedeli, tak som vyhrdena matka. ;-)

Pridaj komentár k receptu: