Dobré fašírky bez vysmážania fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Toto jedlo mi poslala známa na email. Verte nebanoval som, že som to skúsil, je to ohromné.
porcií
príprava
na 200 °C °C
Suroviny
700 g mleté |
|
300 g mleté |
|
1 ks veľká |
|
4-5 strúčikov |
|
100 g (bez kôrky) postrúhaný |
|
4 ks |
|
150 g (na strúhanie) |
|
150 g |
|
1 väčšia hrsť |
|
100 ml |
|
|
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Strúhaný starší chlieb polejeme 1 dcl mlieka, nechám trochu nasiaknuť a potom dám do misy. Ďalej tam pridám obe mäsá, 2 vajcia (bez škrupiny) nasekaný cesnak, pokrájanú cibuľu, soľ a čerstvo mleté korenie.
-
2
Všetko to spolu premiešam a nechám postať asi pol hodinu.
-
3
Teraz si syr nastrúham na veľkých okách. Vňať pokrájam na drobno a pridám dve vajcia (bez škrupiny) s kyslou smotanou. Všetko spolu zmiešam. To bude plnka.
-
4
Mäso mi postálo. Na plech dám papier alebo natriem olejom. Z mäsa tvarujem asi 5 cm guľky, do ktorých v strede urobím jamku. Do každej dám plnku. Na plech mi vyšlo 12 fašírok a zo zvyšku so spravil na druhy plech jednu mega fašírku. Nechcelo sa mi už viac robiť. Takže keď to zhrniem urobí sa z tejto dávky asi 15 fašírok. Dám to do rúry na 200 °C a pečie sa to asi pol hodinu. Pripomínam každá rúra je iná, tak si čas prispôsobte.
-
5
Po pol hodine to voňalo na celý byt. Nechať to chvíľu postáť a môžem servírovať. Dá sa to jesť s ryžou, zemiakmi, chlebom, alebo so zeleninou.
-
6
Toto je jedna mega fašírka pre mňa s chlebom a kvasenou uhorkou. Želám aj Vám dobrú chuť.
-
7
Alebo aj v polievke a s chlebom.
To ak by náhodou chcel robiť tuto faširku kráľ so svojím komorníkom (Werich s Burianom).
Nie kazdy ma rad chrumkave fasirky. To preto.
Sto bodov!
majú záber.