Zaváraniny (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Hrušky ako uhorky

vyskúšala som, mne chutili, lebo mám radšej slané veci

prazdny

Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami

Bravčové mäso

Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali...

prazdny

24-hodinové uhorky

Bezmäsité jedlá

Ak si chcete rýchlo pochutiť na uhorkách mám starý recept na 4l :

prazdny

Kapia v sladkokyslom náleve

To je recept na kapiu bez oleja.

prazdny

Rýchla slivková marmeláda

Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem....

prazdny

Ako uskladniť poškodené jablká

Bezmäsité jedlá

Nakoľko máme veľa krásnych jabĺk, ale nedajú sa uskladniť, pretože ich nestriekame a každé jedno...

prazdny

Omáčka z bystrických sliviek

Prílohy

...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

prazdny

Mandarínkový lekvár so stéviou

Dezerty

Pre tých, ktorí chcú niečo dobré a sladké so stéviou.

prazdny

Jablková výživa s pudingovým práškom

Bezmäsité jedlá

Domáca jablková výživa nielen pre deti.

prazdny

Zeleninový šalát

Šaláty

1kg hlávkového zelí, 1kg cibule, 1 kg paprik masitých, 5 ks krájených chilli papriček, 50 tablet sacharinu,...

prazdny

Pečený figový lekvár

Recept na figový lekvár na rýchlu spotrebu pečený v rúre.

prazdny

Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu

Bezmäsité jedlá

Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi....

prazdny

Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku

Bezmäsité jedlá

Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.

prazdny

Sterilizované párky s fazuľou

Večera

Stačí otvoriť pohár, prihriať a večera je hotová. Stačí k tomu len krajec chleba.

prazdny

Domáca slivkovo-čokoládová nátierka

Nátierky

Chutná nátierka len z 3 ingrediencií - zrelých sladkých sliviek, kvalitnej horkej čokolády a kakaa....

prazdny

Jahodová nátierka s červenou paprikou

Bezmäsité jedlá

Netradičná nátierka so zníženým obsahom cukru je chutná na pečive s maslom, ale aj ako pikantná...

prazdny

Čerešňové čatní (chutney)

Prílohy

Aromatická sladkokyslá čerešňová príloha, ktorá sa hodí ku grilu, k pečenému mäsu, ale je to veľmi chutné aj so syrom a kúskom chleba....

prazdny

Zapekaná focaccia s morušovým džemom

Bezmäsité jedlá

Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či...

prazdny

Josta lekvár s jablkami

Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Je plná vitamínov, určite poteší v zimných mesiacoch....

prazdny

Hroznové želé

Nátierky

Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...

prazdny

Šípkový džem

Šípkový džem je prácny, ale veľmi chutný. Preto som sa rozhodla napísať ako sa postupuje pri jeho výrobe....

prazdny

Jablkovo-marhuľové pyré

Jednoduchý recept na prípravu jablkového pyré s marhuľami. Bez zdĺhavého varenia, sterilizácie a pridaného cukru, iba zrelé a sladké ovocie s príchuťou vanilky alebo škorice....

prazdny

Čerešne v mede

Tohtoročnú čerešňovú sezónu už máme za sebou, ale recept na zavárané medové čerešne sa určite hodí aj na budúci rok....

prazdny

Černicovo-hruškový lekvár

Lahodná chuť, treba vyskúšať...

prazdny

Čalamáda s kalerábom gigantom

Prílohy

Veľmi chutná čalamáda, v ktorej je kapusta nahradená kalerábom gigantom.

prazdny

Nakladané mrkvičky

Prílohy

Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti....

prazdny

Džem z arónie

Nátierky

Obávala som sa, že džem bude trpký, ale mýlila som sa. Je výborný

prazdny

Nakladaná kyslá kapusta

Prílohy

Nakladaná kyslá kapusta podľa mňa.

prazdny

Kompót z arónie

Plody arónie sú veľmi zdravé. Jeden zo spôsobov, ako ich uchovať na zimu, je...

prazdny

Zelenina v soli

Bezmäsité jedlá

Zelenina do polievky alebo príchuť do mäsových jedál.

prazdny

Čerešňový džem podľa babky

Čerešne umyjeme a očistíme od stopiek. Umyté vložíme do hrnca s cca deci až dve vody....