Zaváraniny (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Hrušky ako uhorky

vyskúšala som, mne chutili, lebo mám radšej slané veci

prazdny

Sterilizovaná cvikla

Bezmäsité jedlá

Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu....

prazdny

Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami

Bravčové mäso

Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali...

prazdny

24-hodinové uhorky

Bezmäsité jedlá

Ak si chcete rýchlo pochutiť na uhorkách mám starý recept na 4l :

prazdny

Kapia v sladkokyslom náleve

To je recept na kapiu bez oleja.

prazdny

Rýchla slivková marmeláda

Príprava slivkového lekváru trvá niekoľko hodín a aj keď výsledok rozhodne stojí za to, ak sa vám ho nechce variť, existuje aj rýchla alternatíva – slivkový džem....

prazdny

Ako uskladniť poškodené jablká

Bezmäsité jedlá

Nakoľko máme veľa krásnych jabĺk, ale nedajú sa uskladniť, pretože ich nestriekame a každé jedno...

prazdny

Omáčka z bystrických sliviek

Prílohy

...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

prazdny

Mandarínkový lekvár so stéviou

Dezerty

Pre tých, ktorí chcú niečo dobré a sladké so stéviou.

prazdny

Zeleninový šalát

Šaláty

1kg hlávkového zelí, 1kg cibule, 1 kg paprik masitých, 5 ks krájených chilli papriček, 50 tablet sacharinu,...

prazdny

Jablková výživa s pudingovým práškom

Bezmäsité jedlá

Domáca jablková výživa nielen pre deti.

prazdny

Pečený figový lekvár

Recept na figový lekvár na rýchlu spotrebu pečený v rúre.

prazdny

Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku

Bezmäsité jedlá

Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.

prazdny

Sterilizované párky s fazuľou

Večera

Stačí otvoriť pohár, prihriať a večera je hotová. Stačí k tomu len krajec chleba.

prazdny

Paradajkovo-bazalková omáčka na zimu

Bezmäsité jedlá

Chuť čerstvých sladkých paradajok, ktorú si viete vychutnať aj v zime. Túto omáčku varím každý rok, moje deti ju majú veľmi radi....

prazdny

Domáca slivkovo-čokoládová nátierka

Nátierky

Chutná nátierka len z 3 ingrediencií - zrelých sladkých sliviek, kvalitnej horkej čokolády a kakaa....

prazdny

Jahodová nátierka s červenou paprikou

Bezmäsité jedlá

Netradičná nátierka so zníženým obsahom cukru je chutná na pečive s maslom, ale aj ako pikantná...

prazdny

Čerešňové čatní (chutney)

Prílohy

Aromatická sladkokyslá čerešňová príloha, ktorá sa hodí ku grilu, k pečenému mäsu, ale je to veľmi chutné aj so syrom a kúskom chleba....

prazdny

Zapekaná focaccia s morušovým džemom

Bezmäsité jedlá

Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či...

prazdny

Josta lekvár s jablkami

Josta je kríženec čiernej ríbezle a egreša. Je plná vitamínov, určite poteší v zimných mesiacoch....

prazdny

Hroznové želé

Nátierky

Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...

prazdny

Jablkovo-marhuľové pyré

Jednoduchý recept na prípravu jablkového pyré s marhuľami. Bez zdĺhavého varenia, sterilizácie a pridaného cukru, iba zrelé a sladké ovocie s príchuťou vanilky alebo škorice....

prazdny

Šípkový džem

Šípkový džem je prácny, ale veľmi chutný. Preto som sa rozhodla napísať ako sa postupuje pri jeho výrobe....

prazdny

Čerešne v mede

Tohtoročnú čerešňovú sezónu už máme za sebou, ale recept na zavárané medové čerešne sa určite hodí aj na budúci rok....

prazdny

Černicovo-hruškový lekvár

Lahodná chuť, treba vyskúšať...

prazdny

Čalamáda s kalerábom gigantom

Prílohy

Veľmi chutná čalamáda, v ktorej je kapusta nahradená kalerábom gigantom.

prazdny

Nakladané mrkvičky

Prílohy

Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti....

prazdny

Džem z arónie

Nátierky

Obávala som sa, že džem bude trpký, ale mýlila som sa. Je výborný

prazdny

Nakladaná kyslá kapusta

Prílohy

Nakladaná kyslá kapusta podľa mňa.

prazdny

Zelenina v soli

Bezmäsité jedlá

Zelenina do polievky alebo príchuť do mäsových jedál.

prazdny

Kompót z arónie

Plody arónie sú veľmi zdravé. Jeden zo spôsobov, ako ich uchovať na zimu, je...

prazdny

Čerešňový džem podľa babky

Čerešne umyjeme a očistíme od stopiek. Umyté vložíme do hrnca s cca deci až dve vody....