Tekvicové trio s píniovými orieškami
Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 31. augusta 2014
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 31. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 90 °C
na 90 °C
Postup
-
1
Na panvici nasucho opečieme píniové oriešky dozlatista. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na zohriatom masle a pridáme na menšie kocky pokrájanú tekvicu. Premiešame, zalejeme asi 150 ml vody a privedieme do varu.
- 2
Na približne rovnaké kocky pokrájame cuketu a patizón a pridáme do hrnca. Premiešame, ochutíme soľou a bielym korením a odstavíme. Nakoniec pridáme opražené píniové oriešky a čerstvo nasekanú pažítku a dôkladne premiešame.
- 3
Zmes vložíme do pohárov, ktoré uzavrieme viečkami. Sterilizujeme 10 minút na pare na teplote 90°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu