Kečup od Lydky

menga - bez fotkymenga, 17. septembra 2011

Recept mám od dobrej kamarátky, u nás je veľmi obľúbený,varím ho už asi desať rokov. Cez sezónu uvarím kečup z 3 dávok. Ten z Zobraziť celý popisRecept mám od dobrej kamarátky, u nás je veľmi obľúbený,varím ho už asi desať rokov. Cez sezónu uvarím kečup z 3 dávok. Ten z obchodu sa môže schovať. Ja ho robím s pridaním habanera, ktoré sa nám urodilo v záhrade .

Suroviny

12 kg
10 kusov
6 kusov
1 balíček
3-4 kusy
3 PL
nálev:
2 hrnčeky
1 hrnček
3 PL




Postup

  1. 1

    Rajčiny , cibuľu a feferónky pokrájam, pridám koreniny a horčicu . Varím až kým nie je cibuľa mäkká.

  2. 2

    Vyberiem koreniny a rozmixujem. Precedím cez sitko, aby tam neboli semienka z rajčín. Následne pridám suroviny do nálevu a znovu dám variť. Varím až do zhustnutia, počas varenia treba miešať.

  3. 3

    Horúce nalievam do pohárov, uzavriem a do druhého dňa nechám pod dekou. Nesterilizujem.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia