Jablkové želé s bazalkou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 12. augusta 2014
Jablkové želé s bazalkou
Foto: droetker

Komerčný recept

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

750 ml
1 bal.
400 g
20 lístkov nakrájaných na prúžky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme šťavu. Obsah vrecka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k šťave. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

  2. 2

    Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút.

  3. 3

    Na tanierik kvapneme 1 – 2 ČL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané ČL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

  4. 4

    Odstavíme zo sporáka a vmiešame bazalku. Ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Poháre počas chladnutia niekoľkokrát obrátime dnom nahor, aby sa lístky bazalky lepšie rozmiestnili.

  5. 5

    Upozornenie: Pridaním bazalky sa skráti doba trvanlivosti.

Diskusia k receptu