Horúci kumkvatový džem s likérom
Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 15. augusta 2017
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 15. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15-20 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (citrusové ovocie pripomínajúce miniatúrne pomaranče) |
|
380 g |
|
400 ml (pomarančová šťava) |
|
100 ml |
|
1 g (prírodný polysacharid používaný ako stalilizátor a zahusťovadlo) |
|
Postup
-
1
Rozštvrtené a vykôstkované citrusy zalejeme pomarančovým freshom, necháme zovrieť a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Pridáme cukor a varíme ďalších 15 minút.
- 2
Na posledných päť minút prisypeme xantanu a prilejeme likér.
- 3
Horúce nalejeme do čistých pohárov s tesniacim vekom a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Pred podávaním džem opäť prihrejeme a podávame mierne horúci.
- 4
Tip: Chuť vynikne najmä v kombinácii s čokoládou a čokoládovým dezertom.
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme za upozornenie, názov ovocia sme upravili.
Inu, pri dnešnej smiešne nadsadenej cene za ovocie a cene za Grand Marnier...toto spadá do kategórie NEmajetné belošské obyvateľstvo. Vďaka za recept. Idem si prečítať Fulghuma.
Ja si idem dať toho Grand Marniera.
varecha.pravda.sk/recepty/kumquatova-marmelada/8035-recep...
@Redakcia Trochu mi je ľúto, že je vo vyhľadávači rozdiel medzi slovami "kumkvat" a "kumkvát". Už som poľavila zo svojich nárokov a nebudem to konzultovať s JÚĽŠ, no pri tom krátkom "a" mi to vyhodilo len dva recepty, kým pri tom dlhom oveľa viac. Nejde mi primárne o pravopis. Ide mi len o tom, že už dlhšie mi prekáža, že vyhľadávač na Vareche je citlivý na diakritiku.
Budeme o tom informovať webmastera. No vyhľadávanie na Vareche funguje pod Googlom, takže veľa toho asi neovplyvníme. V každom prípade ďakujeme za postreh.
PS: Podľa JÚĽŠ je spravne "kumkvat".
:) Tiež pozdravujem.