Jablkové pyré s karambolou
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g olúpané, bez jadrovníkov |
|
200 ml |
|
z 1 chemicky neošetrenej limetky |
|
2 KL zarovnané |
|
cukor želírovací Extra 2:1 | |
1/2 KL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Jablká olúpeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme džús, kôru a šťavu z limetky a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme kyselinu citrónovú a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme škoricu a na hviezdičky nakrájanú karambolu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- 2
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Z tejto dávky pripravíme asi 3 poháre s objemom 350 ml.
- 3
<b>Tip:</b> Jablkové pyré s mozaikou hviezdičiek z karamboly sa hodí ako samostatný dezert podávaný teplý alebo studený so šľahačkou alebo na piškótový korpus.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu