Jablkové pyré s karambolou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 24. augusta 2016
Jablkové pyré s karambolou
Foto: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g olúpané, bez jadrovníkov
200 ml
 z 1 chemicky neošetrenej limetky
2 KL zarovnané
1 bal
1/2 KL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká olúpeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme džús, kôru a šťavu z limetky a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme kyselinu citrónovú a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme škoricu a na hviezdičky nakrájanú karambolu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

  2. 2

    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Z tejto dávky pripravíme asi 3 poháre s objemom 350 ml.

  3. 3

    Tip: Jablkové pyré s mozaikou hviezdičiek z karamboly sa hodí ako samostatný dezert podávaný teplý alebo studený so šľahačkou alebo na piškótový korpus.

Diskusia k receptu