
Zajačie raňajky alebo recept na výbornú veľkonočnú marmeládu
Určite nemusíte túto marmeládu pripravovať iba k Veľkej noci. Aspoň ja ju robím viackrát do roka,...

Ringlotovo-rebarborový džem
Trošku som to pokombinovala, aby sme nemali stále rovnaký. inak veľmi chutný džem.

Sladkokyslé uhorky s okrou
Odmenil som si nedočkavosť a experimentoval so svojim dávnym, už v Des Moines – Iowa, nápadom: zasterilizovať uhorky nakladačky s okrou à la „Znojemské vokurky”...

Ananásovo-jablkovo-banánovo-orieškový džem alebo inak Vianočný džem II.
Tento už vopred avizovaný džem je skutočná neodolateľná fajnotka. počas varenia som načierala lyžicou šťavu, ...

Bazová marmeláda
V mojej písanke som natrafila na bazovú marmeládu, záujem o recept mala ancicka, posielam ho, hádam...

Jarabinové (jeřabinové) pyré
Vše o jeřabinách http://www. ireceptar. cz/zahrada/uzitkova-zahrada/jerabiny-sladkoplodeho-jerabu-jsou-zdrave-a-lahodne/ . Zajímavé, poučné a hezké čtení o těchto krásných, ...

Jablká s pomarančom a citrónom v Tangovom náleve/fotorecept/
Jablká, ktoré som dostala, nemali dobrú chuť, hoci boli veľmi pekné, tak som to vyskúšala takto......

Zeleninová nátierka na hrianky
Nátierka zo zeleniny vynikajúca na hriankach, ale vhodná je aj k párkom namiesto horčice.

Jahodový džem v mátě
Tenhle džem si ráda uvařím i během roku z vaničky jahod a jednoho kompotu. Kompot má...

Pečená tekvica so zázvorom a s vínom
Vareškov tip:Keď tekvicu upečieme pred tepelnou úpravou získame intenzívnejšiu chuť, farbu a dosiahneme hladšiu konzistenciu pri...

Slivkový lekvár za hodinu
Veľmi rýchlo hotový slivkový lekvár, ktorý nám veľmi chutí.

Domáci pečený čaj
Recept na túto sladkú voňavú maškrtu som objavila, ako inak, v jednom českom časopise...

Letná pasta Carevič Ivánuška
Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa...

Čerešňovo-jahodový džem s čokoládou
Prvý krát som varila džem na novom mieste. ale tento hotový džem mi pripomínal svojou chuťou...

Baklažánovo-kapiová omáčka (sós)
Recept na túto omáčku/sós mám od svojej švagrinej. Používa sa do jedál po lyžiciach, na...

Pyré z cukety
Očistenú cuketu bez semien postrúhame, pridáme kyselinu citrónovú, cukor, škoricový cukor, vanilkový cukor...

Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...

Jablkovo-melónový kompót
Tento kompot som už predstavila v ovocnom koláči. Ponúkam ho preto, lebo som si to sama...

Piripiri a´la Egi
A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...

Želé z Cabernetu Sauvignon
Na tento recept som sa chystala dlhšiu dobu, a pri ochutnávke som bola nadšená. Víno v...

Marhuľovo-nektárinkový kompót s hruškami
Mám veľmi rada kombináciu dvoch a viac ovocia v kompótoch. páči sa mi kompótová miska v...

Prebytočná údenina
vlastný recept, lebo nemám rada , aby sme jedli mesiac udeninu, len preto, že nevieme , ...

Paprika v oleji
Papriky v horúcom náleve trochu povaríme. Potom ich ukladáme do predhriatych pohárov. Zalejeme horúcim nálevom...

Zelenina konzervovaná mliečnym kvasením
Baktérie mliečneho kvasenia, ktoré sa v dostatočnom množstve nachádzajú v uhorkách skvasujú cukor z uhoriek na kyselinu...

Marhuľovo-levanduľový džem
Tento marhuľový džem je perfektne aromatický vďaka troške levandule a príjemne sladký vďaka želírovaciemu cukru so stéviou....