Broskyňové čatní s feniklom a tymianom
Foto: droetker
Komerčný recept
6 pohárov po 350ml
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
700 g očistené a nakrájané na kocky |
|
300 g očistený a nakrájaný na malé kúsky |
|
300 g očistený a nakrájaný na malé kúsky |
|
200 g očistená a nakrájaná na malé kúsky |
|
1 ks na kôru a šťavu (chemicky neošetrená) |
|
300 ml |
|
2 PL zarovnané |
|
4 ČL zarovnané |
|
2 ČL zarovnané |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Broskyne, fenikel, zeler a šalotku vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme kôru a šťavu z limetky, ocot, tymian, soľ a čili a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- 2
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu