Ukladaná paprika žltá - babura

an3da - fotkaan3da, 7. februára 2012

Dobrá a chrumkavá, tiež Ljubicin recept.

Suroviny

  podľa potreby




Postup

  1. 1

    1 liter ocot, 3 litre vody, 100 g soli, 300 g cukru, 1 konzervans, 1 vinobran - to všetko dobre premiešame a zalejeme pokrájanú umytú papriku. Paprika je žltej farby a má hrubé steny.

Diskusia k receptu

puntodadino
Molim Te lepo,sto je ovaj "Vinobran"?Jer nie to tak sol belog cveta iz pyrosulfida?Ili kako to ima chemicko ime?Hvala.
"Konservans"takodzer. :-)
an3da
Vinobran - kalijum meta - bisulfat
Konzervans - natrijum benzoat E 211
an3da
Konzervans a vinobran sú konzervačné prostriedky ktroré používame
u nás, v Srbsku, na zaváranie ovocia a zeleniny.
Paprika žltej farby, veľká ako mužská päsť, hrubých stien, u nás sa
volá babura.
puntodadino chcel aby som napísala ako sa to povie chemicky
evanaaa
No, ale ak by niekto chcel tvoj recept využiť, bolo by ho treba aj dokončiť a spresniť. Ten nálev sa nevarí, len tak na studeno sa zalieva? A potom, ako sa streilizuje - stupne a čas, aspoň približne. Mohla yb sa tak aj červená hrubostenná, prípadne obe farebne zladiť v jednom pohári, nie?
an3da
Nesterilizuje sa vôbec. Iba sa zaleje s vymiešanym chladnym, tak ako je
napísané, premiešať a zaliať, uzavrieť poháre a hotovo.
Ja kladiem do veľkych ktoré uzavieram priesvitnou foliou.
an3da
Určite by sa mohla aj červená alebo aj obe spolu.
an3da
Určite by sa mohla aj červená alebo aj obe spolu.
jeka
Ten konzervant ,to je niečo ako kyselina sorbova?
torticka
Ja som tomu vôbec, ale vôbec nerozumela. Prosím vysvetlite mi to, čo ste tam písali. To je sterilizovaná paprika?
an3da
Nie, iba čistá, umytá paprika uložená do čistého pohára, alebo veľkej
fľaše, a zaliata iba pomiešanou zmesou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia