Pestré prúžky

redakcia - fotkaredakcia, 22. septembra 2009
Pestré prúžky
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
20 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg
1 viazanička
500 ml
1 PL
700 ml
1 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu, karfiol, mrkvu a papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vyrežeme vnútorné žilky a pokrájame na prúžky. Do hrnca dáme ocot, cukor, vodu, soľ, korenie a necháme prejsť varom. Prúžky papriky varíme 2 minúty vo vriacom náleve, vyberieme a naložíme do pripravených pohárov tak, aby sa farebne striedali.

  2. 2

    Do pohárov pridáme lístky tymianu. Nálev precedíme cez sitko, ešte raz prevaríme a variacim zalejeme papriku v pohároch. Uzavrieme a aspoň týždeň necháme odstáť.

  3. 3

    Zavárané vydrží v pohároch 4 až 6 týždňov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia