Slivkové čatní
Slivkové čatní

Slivkové čatní fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 9. augusta 2025
Slivkové čatní (fotorecept)
Foto: tejaja

Keď sa urodí dosť sliviek, človek rozmýšľa, čo s nimi. Okrem kompótov a lekvárov sa z nich dá pripraviť chutné čatní, ktoré v Zobraziť celý popisKeď sa urodí dosť sliviek, človek rozmýšľa, čo s nimi. Okrem kompótov a lekvárov sa z nich dá pripraviť chutné čatní, ktoré v zime použijeme ako akékoľvek iné čatní.

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
6 ks stredne veľké
3 ks
150 g
1 PL
1 zarovnaná PL
15 ks drvené
1,5 KL
1,5 KL
podľa chuti



Postup

  1. 1

    Slivky vykôstkujeme. Pridáme neolúpané nakrájané jablká a narezané cibule. Zastrekneme vodou, pridáme rozdrvené klinčeky a rozvaríme.

    Slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozmixujeme. Pridáme cukor, soľ, zázvor, škoricu, korenie a povaríme 10 minút.

    Slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podľa chuti pridáme ocot a ešte 5 minút povaríme.

    Slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme 15 minút vo vodnom kúpeli od začiatku varu.

    Slivkové čatní (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu