Slivkové čatní fotorecept
Keď sa urodí dosť sliviek, človek rozmýšľa, čo s nimi. Okrem kompótov a lekvárov sa z nich dá pripraviť chutné čatní, ktoré v Zobraziť celý popisKeď sa urodí dosť sliviek, človek rozmýšľa, čo s nimi. Okrem kompótov a lekvárov sa z nich dá pripraviť chutné čatní, ktoré v zime použijeme ako akékoľvek iné čatní.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
6 ks stredne veľké |
|
3 ks |
|
150 g |
|
1 PL |
|
1 zarovnaná PL |
|
15 ks drvené |
|
1,5 KL |
|
1,5 KL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Slivky vykôstkujeme. Pridáme neolúpané nakrájané jablká a narezané cibule. Zastrekneme vodou, pridáme rozdrvené klinčeky a rozvaríme.
-
2
Rozmixujeme. Pridáme cukor, soľ, zázvor, škoricu, korenie a povaríme 10 minút.
-
3
Podľa chuti pridáme ocot a ešte 5 minút povaríme.
-
4
Dáme do fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme 15 minút vo vodnom kúpeli od začiatku varu.
Diskusia k receptu