Špagetový základ fotorecept

ajuschka - fotkaajuschka, 3. augusta 2011
Špagetový základ (fotorecept)
Foto: ajuschka

Ja teda neviem ako vy, ale ja si svoju závislosť na paradajkách pestujem a hýčkam. Preto nie je divné, že uprostred zimy chodím celá Zobraziť celý popisJa teda neviem ako vy, ale ja si svoju závislosť na paradajkách pestujem a hýčkam. Preto nie je divné, že uprostred zimy chodím celá nervózna, s absťákom a v obchode nad tou oranžovou umelou hmotou sa mi chce plakať. Zbožňujem špagety, mohla by som ich jesť aj každý deň. Aj dvakrát. V zime je super mať po ruke hotovú paradajkovú omáčku, do ktorej stačí pridať mäsko, olivy alebo hocičo iné a naliať na cestoviny :) Za kvalitu fotiek sa ospravedlňujem, je to o polnoci a z mobilu...

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 kg mäsité
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Paradajky si umyjeme, najlepšie také prezreté, a prekrojíme horizontálne na polovicu. do zvlášť hrnca povyberáme jadierka so šťavou, do väčšieho hrnca nahádžeme dužinu. Šúpať netreba, ale kto nemá rád šupky, môže. Paradajky dáme variť na malý oheň a miešame. Rado to prihára. Vodu nepodlievame!!!

    Špagetový základ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky nám krásne pustia šťavu a rozvaria sa. Hotové to je, keď dokážeme varechou paradajku pekne popučiť a šupka nám z nej zlezie. Hrniec odstavíme, ponorným mixérom dobre pomixujeme. Podľa možnosti do hladka, ale nič sa nestane keď tam budú kúsky.

    Špagetový základ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V tomto bode dosolíme podľa chuti, pridáme bazalku a oregano, tiež podľa chuti a aj pretlačený cesnak. Ja dávam pomerne veľa, ale ja to tak mám rada. Minule som skúsila pridať aj maličko červeného vína a vôbec to nebolo zlé. Necháme ešte chvíľku prebublať a plníme do pripravených pohárov. Veľké na domácu večerovú spotrebu, malé do práce k vifonke ako to robím ja :).

  4. 4

    A čo robiť s jadierkami? Prevariť v hrnci za občasného pomiešania...

    Špagetový základ (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Scediť a naplniť do pohárikov ako paradajkovú šťavu :)

    Špagetový základ (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ancicka
Ked mám veľa paradajok,tak ja ich iba rozvarím ,prepasirujem a sterilizujem.Skúsim tento rok aj takto.Ukazuje sa dobrá úroda.U nás iba začínaju.kk dík!
sylvinka
Páči sa mi to veľmi.A švacnem tam aj chilli papričku.Oregano si dávala sušené?
akeber
užitočný recept........paradajek máme habadej....vyskúšam :D
ajuschka
@heslo5 - nie nesterilizujem, tak ako ani lekváre netreba. Iba otáčam hore dnom. Keďže väčšinou zaváram večer až v noci, tak naspäť otáčam až ráno :) Bohate stačí. Len poháre musíš mať teda čistučké umyté, a nalievať horúce.
heslo5
Dakujem takze sa mi to nepokazí.To som rád čakám na vhodné paradajky a idem na to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia