Malinový džem s čokoládou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 9. augusta 2015
Malinový džem s čokoládou
Foto: droetker

Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.

4 poháre po 350ml
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

100 g
1 kg
1 bal.
350 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu nasekáme na menšie kúsky. Do väčšieho hrnca vložíme maliny. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

  2. 2

    Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Pridáme čokoládu a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

  3. 3

    Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Diskusia k receptu

zdezda
Tento víkend toto určite vyskúšam, máme spústu malín :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia