Čerešňový džem
Tento rok čerešnička zarodila požehnane a tak som spravila tento chutný džem a rada sa s Vami...
Variácia na sendvič Coronation chicken
Recept na Coronation chicken (v preklade korunovačné kura) vznikol v roku 1953 pri príležitosti korunovácie Alžbety II....
Sterilizované uhorky
Na zaváranie sú najvhodnejšie uhorky nakladačky, ktoré sú menšie, pevné a veľmi chrumkavé.
Pomarančová marmeláda s mrkvou
Došiel mi časopis Báječné recepty a musela som to vyskúšať. Keď som ho varila, nádherne...
Rozprávková čalamáda
Tento recept pochadza od sestrinej svokry je vyborny aj čerstvy alebo naloženy do poharov na zimu.
Pikantná paprika s hrozienkami na zimu
Tento recept na výbornú papriku v pikantnej podobe tiež pochádza z Maďarskej kuchyne. tiež som ju...
Domáca pikantná vegeta
Príprava je veľmi jednoduchá, ocenia ju tí čo majú radi ostré, hlavne polievky, ...
Hroznový džemík
Hrozno a jablka si dame rozvarit, stavu si prepasirujeme a odmerame. Na 1 liter stavy...
Cukinový šalát s cviklou
Recept mám vystrihnutý už dávnejšie ani neviem z akého časopisu a keďže som pozbierala poslednú úrodu cukín...
Rebarborovo- jahodový džem s banánmi
Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska, ...
Výborný nálev na zavárané uhorky
Podľa tohto receptu robíme nálev na uhorky už roky a chutí všetkým.
Jahodový džem s bazou a ružovým vínom Uhudler
Z nášho pobytu v Stegersbachu sme si priniesli rosé, ktoré nás tam očarilo svojou sviežosťou a...
Džem z hrušiek a manga
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime požadované množstvo a nakrájame alebo roztlačíme (podľa tvrdosti ovocia) na...
Banánový džem s rumom
Tento recept je z maličkej brožúrky z Nového času Špeciál - Letné zaváranie. Nakoľko počas leta...
Zajačie raňajky alebo recept na výbornú veľkonočnú marmeládu
Určite nemusíte túto marmeládu pripravovať iba k Veľkej noci. Aspoň ja ju robím viackrát do roka,...
Cviklový lekvár s hruškovicou a škoricovým cukrom
Opäť som skúšala nové chute. Verte mi, pokojne si dám tento lekvárik na maslový chlebík....
Nakladaný baklažán
Baklažány nakrájať po dľžke do hľbky 2 cm od stonky. Stonky odrezať. Vo vriacej vode...
Kvasáky
Výborný recept na prípravu rýchlo kvasených uhoriek, ktorý by mal poznať každý dobrý záhradkár....
Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót
Bez pomarančového kompótu pomiešaného s nejakým sezónnym ovocím, by sa mi ani zima nerátala. každý...
Čerešňové čatní/chutney
Je sezóna čerešní a tie nie sú vhodné len na džem a lekvár, ale je z...
Pikantný paprikový džem
Ocot nalejeme aj s vodou do hrnca a necháme variť asi 5 minút. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť....
Zaváraná ačokča
Ačokča je vlastne uhorkopaprika, vhodná na zaváranie, dá sa jesť aj čerstvá, alebo ako zeleninový základ k...
Marinovaný cesnak
Hodí sa k pečenému mäsu a rybe a je bez ostrej vône! Priznávam že som to nevymyslela...
Cukety v oleji
Keď som videla tento recept v útlej knižočke, ktorú som si od kamošky asi pred 8...
Bazová marmeláda
V mojej písanke som natrafila na bazovú marmeládu, záujem o recept mala ancicka, posielam ho, hádam...
Domáci pečený čaj
Recept na túto sladkú voňavú maškrtu som objavila, ako inak, v jednom českom časopise...