Hroznový džemík

miny - bez fotkyminy, 25. októbra 2010

Suroviny

1 liter
0,5 kg, rozvarené
1 kg
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Hrozno a jablka si dame rozvarit, stavu si prepasirujeme a odmerame. Na 1 liter stavy si dame 1 gelfix, potom pridame cukor a nechame zovriet a nakoniec pridame kyselinu citronovu. Prajem dobru chut!!!! :D

Diskusia k receptu

dorisa
Aj ja som robila minulý rok džem z kadečoho, aj z hrozna(ale bez jabĺk). Je kyslastý, vhodný hlavne do koláčikov. Na budúci rok porobím aj takéto, recept si ukladám.
paveljrk
Škoda že neskoro.mal som 20 kg hrozna a nevedel som čo sním a tak som ho rozdal.No ďekujem,možno na rok.Ukladám do kk.
miny
Som rada,že vás zaujal môj receptik.Použila som biele hrozno a džemík je priesvitný ako želatina,chutný a veľmi voňavý.
jeka
@Miny ,chcela by som sa ťa spýtať či nie je džem velmi hustý a sladký.Ja som minulého roku robila po prvýkrát ,tiež som dala 1 kg cukru a je veľmi sladký a hustý ,že doň nevojde ani nôž,tak toho roku som dala iba 40 dg aj tak je sladký /bielé hrozno/
matased
zaujímavý recept, rada skúšam nové recerty, aj zavárané....ukladám do KK
miny
Ahoj jeka, môj džemík je dobre roztieateľny a je tak akurat sladky dala som kyslejšie jabĺčka a kys. citronovu.To že je taký hustý može byť,že si ho dlho varila.Ja som robila podľa navodu na gelfixe a odporúčam ti to tiež.