
Fajšmekroví utopenci
Recept som dostal internetom od svojich známych z Českej republiky. Dá sa urobiť podľa použitých surovín ako...

Kapustový šalátik
Dá urobiť na sladko aj na kyslo, a k akémukoľvek jedlu. Dobrú chut :)

Hruškové čatní s tekvicou
Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok....

Cviklovo-kapustový šalát
Cviklu uvaríme, ošúpeme a postrúhame na strúhadle (ako na jablká). Kapustu a cibuľu postrúhame na...

Banánový džem s rumom
Tento recept je z maličkej brožúrky z Nového času Špeciál - Letné zaváranie. Nakoľko počas leta...

Variácia na sendvič Coronation chicken
Recept na Coronation chicken (v preklade korunovačné kura) vznikol v roku 1953 pri príležitosti korunovácie Alžbety II....

Domáca pikantná vegeta
Príprava je veľmi jednoduchá, ocenia ju tí čo majú radi ostré, hlavne polievky, ...

Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót
Bez pomarančového kompótu pomiešaného s nejakým sezónnym ovocím, by sa mi ani zima nerátala. každý...

Paradajkovo-jablkový lekvár s hruškami a so zázvorom
Dnes som bola za usilovnú a urobila som ďalší výborný lekvár.

Bravčove na paprike
Všetko spolu pomelieme na mlynčeku. Podavame do fliaš a 2 hodinky sterilizujeme.

Pasírované paradajkové pyré
Jednoduchý recept na paradajkové pyré, ktoré má všestranné využitie. V zime po ňom siahnete, ...

Rebarborovo- jahodový džem s banánmi
Rebarboru umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska, ...

Pikantné cukiny
Všetky ingrediencie na nálev (voda, ocot, kryštálový cukor, deko, celé čierne korenie) ...

Džem z hrušiek a manga
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime požadované množstvo a nakrájame alebo roztlačíme (podľa tvrdosti ovocia) na...

Hroznový džemík
Hrozno a jablka si dame rozvarit, stavu si prepasirujeme a odmerame. Na 1 liter stavy...

Nakladaný baklažán
Baklažány nakrájať po dľžke do hľbky 2 cm od stonky. Stonky odrezať. Vo vriacej vode...

Škvarková nátierka
aj tento recept mám od svojej neb. mamky a je odskúšaný a môžem len odporučiť. ...

Marinovaný cesnak
Hodí sa k pečenému mäsu a rybe a je bez ostrej vône! Priznávam že som to nevymyslela...

Hruškovo-zázvorovo-citrónový džem
Tento hruškovo-zázvorovo-citrónový džem, je pomerne ostrý a tak sa moc nehodí na bežnú konzumáciu. Je...

Čalamáda letná čerstvá
Je výborná a hlavne čerstvá.

Levanduľový marhuľový lekvár
Ďalšie závaránie tentoraz marhuľový lekvár netradične... s levanduľou...

Cukety v oleji
Keď som videla tento recept v útlej knižočke, ktorú som si od kamošky asi pred 8...

Hroznové listy na zimu
Takto jednoducho sa dajú hroznové listy odložiť na zimné dni do zaváracích pohárov. Príprava je rýchla...

Čalamáda z červenej cvikly
Zmes rozmiešame a zalejeme nálevom z octu, vody, cukru, soli a rasce. Plníme...

Nátierka z bravčového bôčika alebo škvariek
Priatelia odpisujem starý recept, ktorý som našiel po starom otcovi - všetko pomlieť, osoliť a...