Zaváraniny (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Nálev na zavárané uhorky

Všetky ingrediencie dáme do hrnca a nálev povaríme 15 minút.

prazdny

Čalamáda z červenej cvikly

Bezmäsité jedlá

Zmes rozmiešame a zalejeme nálevom z octu, vody, cukru, soli a rasce. Plníme...

prazdny

Zapekané cestoviny

Cestoviny

........... . ???

prazdny

Jarabinové (jeřabinové) pyré

Bezmäsité jedlá

Vše o jeřabinách http://www. ireceptar. cz/zahrada/uzitkova-zahrada/jerabiny-sladkoplodeho-jerabu-jsou-zdrave-a-lahodne/ . Zajímavé, poučné a hezké čtení o těchto krásných, ...

prazdny

Paradajkovo-jablkový lekvár s hruškami a so zázvorom

Raňajky

Dnes som bola za usilovnú a urobila som ďalší výborný lekvár.

prazdny

Hruškové čatní s tekvicou

Bezmäsité jedlá

Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok....

prazdny

Ananásovo-jablkovo-banánovo-orieškový džem alebo inak Vianočný džem II.

Tento už vopred avizovaný džem je skutočná neodolateľná fajnotka. počas varenia som načierala lyžicou šťavu, ...

prazdny

Bravčove na paprike

Bravčové mäso

Všetko spolu pomelieme na mlynčeku. Podavame do fliaš a 2 hodinky sterilizujeme.

prazdny

Jablká so slivkami , dia

Prílohy

prisladené , , Stéviou cukrovou, , ...

prazdny

Pečená tekvica so zázvorom a s vínom

Vareškov tip:Keď tekvicu upečieme pred tepelnou úpravou získame intenzívnejšiu chuť, farbu a dosiahneme hladšiu konzistenciu pri...

prazdny

Čalamáda letná čerstvá

Je výborná a hlavne čerstvá.

prazdny

Jahodový džem s čokoládou

Čokoláda je moja obľúbená mňamka. jahody považujem za kráľovské ovocie. spojenie týchto dvoch fantastických surovín...

prazdny

Hruškovo-zázvorovo-citrónový džem

Nátierky

Tento hruškovo-zázvorovo-citrónový džem, je pomerne ostrý a tak sa moc nehodí na bežnú konzumáciu. Je...

prazdny

Letná pasta Carevič Ivánuška

Bravčové mäso

Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa...

prazdny

Zeleninové lečo

Bezmäsité jedlá

Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v zime poteší.

prazdny

Domáci kečup č.2

Prílohy

Keď mám veľa paradajok robievam roky takýto kečup.

prazdny

Džem z čiernych ríbezlí pre lenivé gazdinky

Veľmi jednoduchý recept na výborný džemík. Hotový za menej než hodinku.

prazdny

Škvarková nátierka

Bravčové mäso

aj tento recept mám od svojej neb. mamky a je odskúšaný a môžem len odporučiť. ...

prazdny

Čerešňový džem

Nátierky

Umyté čerešne odkôstkujeme. Rozmixujeme tak, aby ostali aj kúsky čerešní. Do misky nasypeme ½...

prazdny

Sladkokyslé uhorky s okrou

Odmenil som si nedočkavosť a experimentoval so svojim dávnym, už v Des Moines – Iowa, nápadom: zasterilizovať uhorky nakladačky s okrou à la „Znojemské vokurky”...

prazdny

Marhuľový džem

Dezerty

Marhule umyjeme, zbavíme kôstok a nakrájame. V širokom hrnci ich varíme asi 6 minút, ...

prazdny

Rôsol z jabĺk a limetiek

Dezerty

na 5 pohárov à 375 ml, Komerčný recept.

prazdny

Piripiri a´la Egi

Bezmäsité jedlá

A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...

prazdny

Ringlotovo-rebarborový džem

Nátierky

Trošku som to pokombinovala, aby sme nemali stále rovnaký. inak veľmi chutný džem.

prazdny

Želé z Cabernetu Sauvignon

Na tento recept som sa chystala dlhšiu dobu, a pri ochutnávke som bola nadšená. Víno v...

prazdny

Špak má šmak

Bezmäsité jedlá

Recept pochádza od kamaráta Petra, u ktorého som ho koštoval

prazdny

Paprika v oleji

Bezmäsité jedlá

Papriky v horúcom náleve trochu povaríme. Potom ich ukladáme do predhriatych pohárov. Zalejeme horúcim nálevom...

prazdny

Pyré z cukety

Bezmäsité jedlá

Očistenú cuketu bez semien postrúhame, pridáme kyselinu citrónovú, cukor, škoricový cukor, vanilkový cukor...

prazdny

Levanduľový marhuľový lekvár

Dezerty

Ďalšie závaránie tentoraz marhuľový lekvár netradične... s levanduľou...

prazdny

Diétna čučoriedková marmeláda

Bezmäsité jedlá

Recept na chutnú marmeládu nám poradila televízna a rozhlasová moderátorka Eva Pribylincová.

prazdny

Zelenina konzervovaná mliečnym kvasením

Baktérie mliečneho kvasenia, ktoré sa v dostatočnom množstve nachádzajú v uhorkách skvasujú cukor z uhoriek na kyselinu...

prazdny

Tekvicová pasta DRAGUL LIVIU

Bezmäsité jedlá

Hlavnou zložkou tohto môjho druhého "maglajzu" je tekvica. Ešte jej je dosť, tak využite, ...

prazdny

Prebytočná údenina

Bravčové mäso

vlastný recept, lebo nemám rada , aby sme jedli mesiac udeninu, len preto, že nevieme , ...

prazdny

Baklažánovo-kapiová omáčka (sós)

Bezmäsité jedlá

Recept na túto omáčku/sós mám od svojej švagrinej. Používa sa do jedál po lyžiciach, na...