Foto: izabella929
Zostala mi tuhá paprika zo zavárania uhoriek, tak som sa rozhodla urobiť čalamádu u nás netradične na štipľavo..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pálivá paprika mi zostala zo zavárania uhoriek, ostatné som si nazbierala na záhrade...nie je toho tak veľa, ako minulý rok, ale aj za to ďakujem Bohu...
-
2
všetko som postrúhala..papriku pokrájala a chilli papričky som nechala, tie uložím v celosti, to bude pre konzumenta bonus...
-
3
pridala som 3 veľké listy zeleru, ktorý som pokrájala na drobno..všetko znovu premiešala...
-
4
..pripravila som si nálev: na 4 litre vody som dala 1 liter octu, 350g. cukru a 100g. soli...nálevom so zaliala čalamádu a nechala odpočívať 4 hod.naložila spolu aj s nálevom do pripravených pohárov..na dno každého pohára som dala 1 bobkový list,3zrná celé čierne korenie, 3 zrnká nové korenie...vložila som chilli papriky a poháre zatvorila..
-
5
z tej dávky mi vyšlo 20 pohárov 3,5 dl. sterilizovala som ich na 80st. 20min. hotové poháre som uložila na policu v špajzi...
Diskusia k receptu