Hruškové čatní s tekvicou
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 14. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok. Mám rád, keď k tomu pridáme nový nápad, Zobraziť celý popisNaše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok. Mám rád, keď k tomu pridáme nový nápad, kúsok niečoho voňavého, nezvyčajného. Hľadajme inšpiráciu aj vo svete.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky asi 0,5 cm veľké. To isté spravíme s hruškami. Speníme cibuľu na olivovom oleji, pridáme tekvicu a pražíme asi 5 minút.
- 2
Pridáme nakrájané hrušky a zastrekneme jablčným octom. Jemne osolíme a pridáme cukor a koriandrové semienka. Dusíme do stredne rozvarenej konzistencie. V prípade, že nemáme dosť tekutiny potrebnej na rozvarenie, prilejeme trocha vody.
- 3
Naplníme do pohárov a necháme vychladnúť. Podávame pri izbovej teplote.
- 4
Tip: Čatní môžeme podávať k syrom, k jahňaciemu mäsu, ale aj s vanilkovým mafinom.
Tiež Čatní:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu