Hruškové čatní s tekvicou

Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 14. augusta 2017
Hruškové čatní s tekvicou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok. Mám rád, keď k tomu pridáme nový nápad, kúsok niečoho voňavého, nezvyčajného. Hľadajme inšpiráciu aj vo svete.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 veľké ks
300 g
1 stredne veľký ks
70 ml
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky asi 0,5 cm veľké. To isté spravíme s hruškami. Speníme cibuľu na olivovom oleji, pridáme tekvicu a pražíme asi 5 minút.

  2. 2

    Pridáme nakrájané hrušky a zastrekneme jablčným octom. Jemne osolíme a pridáme cukor a koriandrové semienka. Dusíme do stredne rozvarenej konzistencie. V prípade, že nemáme dosť tekutiny potrebnej na rozvarenie, prilejeme trocha vody.

  3. 3

    Naplníme do pohárov a necháme vychladnúť. Podávame pri izbovej teplote.

  4. 4

    Tip: Čatní môžeme podávať k syrom, k jahňaciemu mäsu, ale aj s vanilkovým mafinom.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Toto je skvelá inšpirácia. Znie to exoticky, ale sú tam bežné suroviny, čo sa dajú ľahko kúpiť, alebo niekomu stačí zájsť do záhrady.
lilyre
Páči sa mi a vyskúšam, vďaka za recept