Banánový džem mňam

bobana99 - fotkabobana99, 25. júna 2011

tento recept som našla na stránke mojerecepty.sk ale ja som si ho upravila podľa seba a vôbec mu to neuberá na chuti ani kvalite.Robila Zobraziť celý popistento recept som našla na stránke mojerecepty.sk ale ja som si ho upravila podľa seba a vôbec mu to neuberá na chuti ani kvalite.Robila som ho dnes prvý krát a musím povedať že je to džem s výnimočnou chuťou.

20 minút
príprava

Suroviny

800-900 gr
150 ml al. pomarančový
125 ml
1 kg
gélfix 1:1
4 pol.lyžice al.vodka




Postup

  1. 1

    Ošúpané banány popučíme ,najlepšie vidličkou,dáme ich do hrnca spolu s vodou a džúsom. Za občasného miešania privedieme do varu.Potom pridáme cukor zmiešaný s gelfixom a povaríme ešte nejakých 3-5 minút.Pridáme rum prípadne vodku. Horúce plníme do suchých pohárikov .Ihneď uzavrieme a obrátime hore dnom.S tejto dávky vyjde asi 7,5 pohárikov od detskej výživy.

Diskusia k receptu

letisia
Hneď zajtra idem kúpiť banány a urobím. Vyskúšame niečo nové.
anabelka
Určite je výborný, ja som robila broskyňovo-banánový a tá chuť a konzistencia nemá chybu.
tati2008
Ja uz par rokov robim rebarborovo-bananovy a jahodovo-bananovy dzem.A nedavno som spravila jahoda-rebarbora-banan.S bananom sa nic neda pokazit,je to vyborne ovocie.
orchidea
Tak to je veľmi zaujímavé, to raz vyskúšam určite. Ukladám si recept.
evanaaa
Práve dnes som si pozerala Rytmus života - Špeciál, Zavárame, je tam toho dosť aby vás to navnadilo, rôzne džemy, zaváranie ovocia aj netradičné, tiež zelenina, aj koláče a čo je dobré, sú tam aj diabetické verzie tých špecialít s cukrom, aj so sladidlom. Som rada, že som si to kúpila.
evanaaa
Bobana99, už mám aj tento tvoj džem v KK. Vypadá dobre.
tatranka
Zajtrajším dňom si kúpim banány a veru tvoj lekvár vyskúšam.Ešte som o banánovom lekvári nič nepočula.Prosím ťa,čomu je tá chuť podobná?
nika60
ešte nikdy som banánový džem nejedla určite vyskúšam dakujem
nika60
Vyskúšala som dnes banánový džem a musím povedať ,že sa mi páčil
lahodná chuť skrátka príma. dakujem za recept
micca
ja som ho vyskusala je s..........uprovy a pridala som klinceky rozdrvene,stavu z 2 citr.aj citr koru nema chybu
bobana999
ahojte...no som prekvapená z tolko ohlasov..čo sa týka toho alkoholu..nemusí byť...najnovšie som vyskúšala s kiwi..aj to je super..postup rovnaký akurát bez alkoholu...mám malého štoplíka tak predsa len...
a sorry za zmenený nick..neviem sa dostať na ten môj starý
nadaz
Dnes som robila bananovy dzem podla Tvojho receptu....je vynikajuci, odporucam.....zuzitkovala som banany, ktore ostali zo stedrovecerneho stola a dozrievali zavratnou rychlostou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia