Zaváraná ačokča

zlota1 - bez fotkyzlota1, 4. októbra 2015
Zaváraná ačokča
Foto: zlota1

Ačokča je vlastne uhorkopaprika,vhodná na zaváranie,dá sa jesť aj čerstvá,alebo ako zeleninový základ k mäsu.

60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (Zelko)
1750 ml
500 ml
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ačokču umyjeme.

  2. 2

    Pripravíme si nálev z deka,vody,octu a cukru.

  3. 3

    Ačokču naukladáme do pohárov,zalejeme nálevom,zaviečkujeme a sterilizujeme pokým ačokča v pohári nezbledne,čo trvá približne 10 min.Vytiahneme z hrnca,obrátime hore dnom na 20 min a potom ečte poukladáme do deky,kde necháme vychladnúť do druhého dňa.Dobrú chuť.

    Zaváraná ačokča - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Ak máte záhradu dá sa bez problémov pestovať , náročnosť je niečo medzi uhorkou a paprikou. Semienka kúpite v každom lepšom semenárstve, ja som to mal minulý rok s pomerne bohatou úrodou , tiež sme to podobne nakladali , ale sebakriticky priznávam veľmi nás to nechytilo a tak tento rok sme ačokču nesadili.
Ja som ju koštovala ..no chuť aj štruktúra mi pripomína šupku z mladého hrášku, odložila som si semiačka a zasadím na budúci rok. Použijem ju tak, že do nej dám nejakú plnku buď na studeno, alebo zapiecť s plnkou....
malusa
ak by si mala zaujem o semiacka acokcy /vidis ich na mojom obrazku/ mozem poslat. Rastu mi take "pichlave", velke s hrubsou duzinou. Jedavam surove, tiez dusim, ci zavaram.

Pridaj komentár k receptu: