Foto: zlota1
Ačokča je vlastne uhorkopaprika,vhodná na zaváranie,dá sa jesť aj čerstvá,alebo ako zeleninový základ k mäsu.
60 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ačokču umyjeme.
- 2
Pripravíme si nálev z deka,vody,octu a cukru.
- 3
Ačokču naukladáme do pohárov,zalejeme nálevom,zaviečkujeme a sterilizujeme pokým ačokča v pohári nezbledne,čo trvá približne 10 min.Vytiahneme z hrnca,obrátime hore dnom na 20 min a potom ečte poukladáme do deky,kde necháme vychladnúť do druhého dňa.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ak by si mala zaujem o semiacka acokcy /vidis ich na mojom obrazku/ mozem poslat. Rastu mi take "pichlave", velke s hrubsou duzinou. Jedavam surove, tiez dusim, ci zavaram.