Foto: marianne
Robieval ju každoročne roky,čo mi pamäť siaha.Bola jeho obľúbená,musela byť.Výborná na chlieb,k mäsu,plnil ňou chlebové placky,ochucoval polievky a mäsové pokrmy.Pridáva sa tam horčica,dáva jej Zobraziť celý popisRobieval ju každoročne roky,čo mi pamäť siaha.Bola jeho obľúbená,musela byť.Výborná na chlieb,k mäsu,plnil ňou chlebové placky,ochucoval polievky a mäsové pokrmy.Pridáva sa tam horčica,dáva jej inú chuť.Jeden rok ju tam zabudol dať a nebolo to ono,ale komu nevonia nemusí ju tam mať..
tepelná úprava
Postup
-
1
Zomelieme odhlúbikované paradajky,očistenú cibuľu,očistenú papriku a feferónky.Necháme pár hodín postáť.
-
2
Zvaríme si nálev z octu,soli,cukru,oleja.Necháme vychladnúť.
-
3
Do vychladnutého nálevu pridáme horčicu.Horčica je v takých malých,najmenších plastových krabičkách,no neviem koľko vážia.Šikovná som ich vyhodila a gramáž som si nevšimla.Premiešame.Ak nemáte,dajte 2PL,ale nepreháňajte to s ňou. Už sa mi podarilo prešvihnúť a čo je moc,to je moc...
-
4
Nálev s horčicou vlejeme do pomletej zeleniny.
-
5
Nátierkou naplníme menšie fľaše a dáme strerelizovať na 20-25 minút do hrnca.Na dno hrnca dám utierku,vložím fľaše,dolejem vodu tak 2cm pod hrdlo fľaše. Túto nátierku preváram radšej v hrnci kôli cibuli,rada kysne.Hotové vyberiem,prevrátim hore dnom,zabalím do deky a nechám vychladnúť.
ja robievam niečo podobné, ale bez horčice
..aa..naješ sa chlebíkov s nátierkou do ľubovôle...ked si dáš značkové tričko dole...:-))