Otcova pikantná nátierka fotorecept

marianne - fotkamarianne, 20. augusta 2013
Otcova pikantná nátierka (fotorecept)
Foto: marianne

Robieval ju každoročne roky,čo mi pamäť siaha.Bola jeho obľúbená,musela byť.Výborná na chlieb,k mäsu,plnil ňou chlebové placky,ochucoval polievky a mäsové pokrmy.Pridáva sa tam horčica,dáva jej Zobraziť celý popisRobieval ju každoročne roky,čo mi pamäť siaha.Bola jeho obľúbená,musela byť.Výborná na chlieb,k mäsu,plnil ňou chlebové placky,ochucoval polievky a mäsové pokrmy.Pridáva sa tam horčica,dáva jej inú chuť.Jeden rok ju tam zabudol dať a nebolo to ono,ale komu nevonia nemusí ju tam mať..

15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
1 kg
1 kg
10 ks
Nálev:
2 dl
3 PL
5 PL
3 dl
ešte:
2 tégliky maličké




Postup

  1. 1

    Zomelieme odhlúbikované paradajky,očistenú cibuľu,očistenú papriku a feferónky.Necháme pár hodín postáť.

    Otcova pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvaríme si nálev z octu,soli,cukru,oleja.Necháme vychladnúť.

    Otcova pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladnutého nálevu pridáme horčicu.Horčica je v takých malých,najmenších plastových krabičkách,no neviem koľko vážia.Šikovná som ich vyhodila a gramáž som si nevšimla.Premiešame.Ak nemáte,dajte 2PL,ale nepreháňajte to s ňou. Už sa mi podarilo prešvihnúť a čo je moc,to je moc...

    Otcova pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nálev s horčicou vlejeme do pomletej zeleniny.

    Otcova pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nátierkou naplníme menšie fľaše a dáme strerelizovať na 20-25 minút do hrnca.Na dno hrnca dám utierku,vložím fľaše,dolejem vodu tak 2cm pod hrdlo fľaše. Túto nátierku preváram radšej v hrnci kôli cibuli,rada kysne.Hotové vyberiem,prevrátim hore dnom,zabalím do deky a nechám vychladnúť.

    Otcova pikantná nátierka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
robievam skoro taku istu, ale bez horcice, mam ju ale tmavsiu, to bude asi tou horcicou
marianne
nabuduce skusim dat len rozomlete horcicne semieka,uvidim ci chut bude podobna,lebo mne sa tmavsia farba tiez lepsie rata,som si neskoro spomenula....
eviana
Čo tam po farbe, hlavná je predsa chuť... a podľa použitých surovín to musí chutiť famózne :)
marianne
dakujem za komentare:-) @kimlo ...a co Ti ja viem? huste to nie je to je pravda,pozerala som aj tu tvoju,ma krasnu farbu a mas ju pekne hustu...,robievam ju takto.Mozem skusit dat aj na pec buduci krat,uvidime....je asi taka, ako na tom prvom obrazku,ked ju vyberiem z flase....
afataga
ja myslim ze verzii tohto lektvaru je velmi vela, trochu sa lisia pomerom surovin, aj surovinami ako takymi, treba poskusat, az si clovek najde tu svoju pravu orechovu :-)
kimlo
Ja len aby mi to nestekalo z krajca, mam drahe znackove tricko... ;-)
radost
@kimlo
..aa..naješ sa chlebíkov s nátierkou do ľubovôle...ked si dáš značkové tričko dole...:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia