Paradajkový základ na cestovinu fotorecept

danculka - fotkadanculka, 10. augusta 2011
Paradajkový základ  na cestovinu (fotorecept)
Foto: danculka

Recept do súťaže s McCain.

40 minút
príprava

Suroviny

1kg  dobre zrelé
1pl




Postup

  1. 1

    Máme radi cestoviny z paradajkami a so syrom a v zime nie vždy u nás dostať paradajky,takže si urobím polotovar z lacnejších paradajok.Paradajky si zvrchu nakrojíme a zalejeme vriacou vodou...potom ich ošupem z kože..

    Paradajkový základ  na cestovinu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    polovicu rozmixujem a,druhú nakrájam nakúsky,rozmiešam so soľou a naplním poháre dvoj decové a dám sterilizovať na 25 min na 100st...

    Paradajkový základ  na cestovinu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    možno sa vám to bude zdať aj dosťveľa,ale majú byť rozvarené,používam ich na cestoviny s bylinkami a syrom a niekedy aj pod mäso.Paradajok je dosť,urobte si polotovar na zimu.

    Paradajkový základ  na cestovinu (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

danielas
toto sa mi fakt páči. Tiež vyskúšam. Rýchle,nenáročné a so širokým záberom použitia.
dorisa
Paradajky mať nebudem, nedozrievajú, ale černejú.@danculka ,ty sa v kuchyni činíš, budeš mať na zimu zásoby. Rada by som si aj ja takýto základ na pizzu a cestoviny urobila.
martamm
Ani nam sa paradajky akosi nevydarili uz druhy rok, ale v obchodoch su lacne, tak si zavarim...
danculka
@dorisa ,ja som vždy bola ako ..syseľ,,,ten si robí zásoby.aj u mňa to istil ,,lídl,,tam su pomerne lacné paradajky aj paprika,díky za komenty...
marikafil
no, ja mám paradajok fúru, pomaly všetko vidím červeno:-) ale zatiaľ sme to stihli jesť surové a hlavne piť ako džús - rozvarené s trochou soli. Aby ale bolo čosi aj na zimu, tak toto urobím, super, dík za recept
betty21
Výborný nápad, takýto polotovar sa vždy zíde :)
danculka
@marikafil ,závidím Ti to červené videnie,pretoze,paradajkovú šťavu s troškou soli nevymením za červené víno:)))prikláňam sa ku vám@betty a @tatranka ,tento polotovar sa dosť využije v kuchyni...
vini55
Paradajky zbožňujem, ale nesmú byť z obchodu, našťastie ich mám dosť a je to o niečom inom ako z obchodov. No podobné veci nerobím, pretože v Maďarsku je možné kúpiť niečo podobné bez konzervantov a za cenu, že keď zrátam flaša+materiál+energie+čas, tak by som bol v mínuse. Ale všetkým čo urobia prajem dobrú chuť. Nie každý to má pár km do Maďarska.
garanco
Ja som vlani prvýkrát zavárala iba samé paradajky, olúpané, nakrájané na mesiačiky, naložila som do menších fliaš a vysterilizovala. Naozaj sa dali použiť do všetkého, ako čerstvé.
marianne69
... od teba danculka ukladam tie zavaraniny,len taky frkot(KK),rozhodne sa u nas zuzitkuje....