Čerešňový džem

solita - bez fotkysolita, 16. júla 2014
Čerešňový džem
Foto: solita

Tento rok čerešnička zarodila požehnane a tak som spravila tento chutný džem a rada sa s Vami podelím o recept.

10 minút
príprava

Suroviny

10 kg
5 kg
1 kus

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odkôstkujeme čerešne, umyjeme a v hrnci zasypeme cukrom. Najlepšie, ak necháme odstáť cez noc, no džem môžeme robiť aj ihneď. Primiešame želírovací prostriedok, podľa chuti rozmixujeme alebo necháme väčšie kúsky. Povaríme 10 minút, odoberieme penu a nalejeme do fliaš, ktoré uzavrieme a otočíme hore dnom. Prikryjeme dekou do druhého dňa.

Diskusia k receptu

danielas
Isto fajnový. Ale mne sa najmä páči tá výzdoba. Všetky možné hviezdy dávam :-)
tatranka
Čerešňový lekvár som ešte nevarila.No asi by som si poradila.No u teba ma upútali pekné vinetky a tiež dekoratívne zdobenie pohárikov.
amilka2
Ja robievam čerešňový džem na všetky spôsoby, 1:1;2:1,3:1;4:1; z mletych čerstvych čerešní, mixovaný z varených , kusový, s kyselinou citrônovoou, so škoricou, pripadne s pridavkom jahod alebo ríbezlí.