Jahodovo-levanduľový džem

solita - bez fotkysolita, 16. júla 2014
Jahodovo-levanduľový džem
Foto: solita

Tento džem už robím niekoľko rokov po sebe v našej rodine má veľký úspech pridávam ho aj do zmrzlinových pohárov a koláčov.

45 minút
príprava

Suroviny

1 kg
3 - 4 ks
1 kus




Postup

  1. 1

    Jahôdky po-mixujeme pridáme vetvičky levandule zviazané potravinárskou šnúrkou a cukor.Všetko to takto necháme pol hodinu odležať.Po pol hodine privedieme k varu na 4 minúty a odstavíme vyberieme levanduľu a plníme do pohárov.Dobre uzavrieme a necháme vychladnúť.To je mňamka:))

Diskusia k receptu

danielas
nO MôžE BYť MňAMKA :-) šKODA LEN, JE JE PO JAHODáCH. tAK VYSKúšAM K ROKU. pEKNý RP.
zolik
@solita , jahody mam v mrazaku a levandulu na zahrade. Moja otazka: v recepte je ze 1 kus zelirovaci cukor 2ku1. To ako este 1kg zelirovacieho cukru k tym uz 500g kr. cukru na 1kg jahod? Chcela by som urobit. Dakujem za odpoved.
solita
Už aj to opravím cukor tam má byť len želírovaci ospravedlňujem sa :(
zolik
@solita , dzem som urobila, je vyborny a dakujem Ti za napad. Na 1kg jahod som dala len 500g zelirovacieho cukru 2ku1 (1kg sa mi zdalo vela) a prihodila som 12 stoniek levandule (4 sa mi zdali malo). Vysledok je uzasny, Dzem je chutny, voni po levandule a nie je presladeny. Este raz Ti dakujem za inspiraciu.
solita
Zolik nemáš začo som rada ,že sa podaril.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia