Rýchlokvasky starej mamy

babkamt - fotkababkamt, 3. júla 2011

Tento recept je z knihy 2000 najlepších receptov z našej i zahraničnej kuchyne od Jany Frolíkovej

Suroviny

 malá
1 ks




Postup

  1. 1

    Uhorky očistíme , umyjeme kefkou a opláchneme .Prepichneme ich vidličkou , vložíme do nádoby , preložíme kôprom,cibuľkou alebo kúskom chrenu.Zalejeme horúcim nálevom z Deka .,Prikryjeme a necháme do druhého dňa uležať. Po 24 hodinách sa môžu jesť.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tlustoch
Ja som uverejnil "Kvašáky- na jeden rok". Ale tento recept sa mi zapáčil, mám v záhrade čerstvé uhorky ,určite už tento týždeň to spravím. Unás uhorky idú v každej podobe. Ako šalát,kvašák, alebo na smotane.
sovka62
S Dekom som ich ešte nerobila. Zalievam ich slanou vodou, dve deká soli na liter vody, okrem kôpru pridávam aj vínny list a na spodok nádoby krajček tvrdšieho chleba. Ale je pravda, že moje sa dajú jesť až po 3-5 dňoch, záleží na tom, ako je teplo.
babkamt
Aj ja zvyknem dávať krajček chleba do kvasákov,no tento rok som ho nedala.Chcela by som sa dopátrať,ako ich robia Záhoráci.
kimlo
@babkamt - bez chleba...len slaná voda, viničové listy, kôpor, kúsok chrenového listu, ja dávam aj zopár listov višne a chilli. Zalejem vychladnutým nálevom aby bolo všetko ponorené, uzatvorím, a odložím do špajze kde je chádok a tma na 10-14 dní...potom sú akurát. Dajú sa aj sterilizovať, vydržia aj rok.
marienka44
@Babkamt -pokial viem, deko obsahuje kyselinu benzoovu, ktora to sterilizuje a nedovoli, aby obsah kvasil. Teda kvasny proces nenastane.
Pravdepodobne su to ine uhorky ako rychlokvasky. Aj si ich robila a vyskusala podla uvedeneho receptu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia