Marhuľová marmeláda z pekárničky

subas - bez fotkysubas, 22. apríla 2010

Zaujímavý a ľahký, bez námahy. Ochutený mätou alebo aj inymi bylinkami veľmi príjemne a jemne chutí na raňajky s chlebom z domácej pekárne.

1:20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
želírovací cukor 2:1
1 KL




Postup

  1. 1

    Marhule očistíme, umyjeme a zbavíme kôstky. Ponorným mixérom rozmixujeme, hmotu prelejeme do nádobky na pečenie chleba. Pridáme cukor a kyselinu citrónovú. Krátko premiešame a zapneme program "džem- jam", ktorý trvá 80 min.

  2. 2

    Hotovou marmeládou plníme poháre tak, že počas pridávania džemu do pohárov, pridáme aj lístky čerstvej mäty. Pre začiatok Vám stačí do výživovej fľašky 2ks listov mäty.

  3. 3

    Pevne uzavrieme a poháre otočíme víčkom dole. Necháme takto 5 - 10 min a potom otočíme. takto sa dá pripraviť marmeláda aj z jahôd alebo broskýň.

Diskusia k receptu

hanina
Ja ju robím v rúre a tak, aby niektoré plody zostali v kuse.
sovka62
No,neviem. Marmeláda je určite dobrá na natieranie upečených koláčikov, alebo na chlebík, ale nie som si istá, či by použitá ako náplň do koláčov, ktoré sa bude piecť nevytekala. Použila som želírovací cukor len raz, keď to ešte bola novinka a lekvár som mala namiesto v buchtách na plechu, všetky popraskali a lekvár vytiekol. Možno je ten cukor teraz iný, neviem, viac som to neskúšala.
martamm
Rada by som vedela, ako vyzera pekarnicka po "akcii"....
lkte
Práve som dorobila ríbezľový lekvár a pekárničku som umyla úplne bez problémov. Tiež som bola zvedavá, ale akurát dávam druhú várku. Použila som želírovací cukor 1:1. Nevie mi niekto povedať aký by bol lekvár z pekárničky so žel. cukrom 2:1? Ďakujem
babulicka
Prave som dorobila marhulovy lekvar v pekarnicke zo zelirovacim cukrom 2:1 a skvele sa vydaril , naozaj odporucam , pekarnicka sa da v pohode vyplachnut to sa neda sa porovnavat z oskrabovanim prihoreneho hrnca od lekvaru vareneho na sporaku
mikino43
no 1:1 je malo.Ja som dal 2:1 a je to vyborne.Pravda zalež kolko sa da ovocia a aku ma cukornatost.Skus!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia