
Cuketová horčica na grilovanie
Je čas grilovačiek. Horčica je vhodná aj ako pikantný doplnok k mäsitým jedlám, predovšetkým...

Májovky sterilizované
Včera som pridala mrveničku, ktorú som varila z májoviek. Ostalo mi ešte trochu, tak...

Hrušky s černicami dia
Naozaj som vyskúšala zaváranie so soľou, ako ponúka Mudr Bukovský, vyskúšala som to na čerešniach naozaj...

Banánový džem mňam
tento recept som našla na stránke mojerecepty. sk ale ja som si ho upravila podľa seba a...

Dulovo-kiwi kompót s vínom a klinčekmi
Výborný kompót, ktorý som tento rok kombinovala s vínom... nálev som urobila s cukrom a ...

Opitá jablkovo-pudingová štrúdľa
Suroviny na cesto zmiešame a poriadne vymiesime. Vznikne nám lepkavé cesto, ktoré dáme aspoň na 1/2 hodinu...

Ázijský džem s čili
Recept je z Tv Paprika. Dá sa konzumovať na hriankach aj ako príloha k mäsu.

Mandarínkové želé
Kedysi som v pekárničke robila pomarančový džem, tentokrát som mala doma krásne šťavnaté mandarinky bez kôstok...

Ajvar
Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu...

Hubový šalát
Keďže je hubová sezóna a húb je naozaj dosť, tak prikladám tento recept. Snáď niekomu príde vhod....

Čerešňové čatní/chutney
Je sezóna čerešní a tie nie sú vhodné len na džem a lekvár, ale je z...

Paradajkovo-papriková omáčka na zimu (základ na bolognese)
Výborná omáčka z letných surovín, plná pravej chuti voňavej zeleniny, na ktorej si môžete pochutnať v takejto podobe aj v zime....

Výborný nálev na zavárané uhorky
Podľa tohto receptu robíme nálev na uhorky už roky a chutí všetkým.

Rýchlokvasky starej mamy
Tento recept je z knihy 2000 najlepších receptov z našej i zahraničnej kuchyne od Jany Frolíkovej

Hroznovo-dulový lekvár so škoricou a rumom /fotorecept/
Nechala som si na konároch hrozno, ktoré sa mi občas, keď je dobrá dlhá jeseň...

Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...

Čerešňový kompót
Čerešne dozrievajú a odložiť pár pohárov na zimu sa vždy oplatí....

Hruškovo-jablkovo-pomarančovo-hokkaido kompót
Včera som pozerala kvalitu tohoročného ovocia. Hrušky zimné sú dosť nekvalitné, tak som sa rozhodla ich...

Otcova pikantná nátierka
Robieval ju každoročne roky, čo mi pamäť siaha. Bola jeho obľúbená, musela byť. Výborná na chlieb, k...

Ríbezľový kečup
Tento recept som dostala veľmi dávno od mojej kolegyne s takýmto názvom. Ja by som ho...

Cukinová čalamáda, alebo čo mi dnes záhrada dala /fotorecept/
Dnes som zase chodila po záhrade a robila som previerku, čo by sa už dalo a...

Kompót z kôry červeného melóna
Mám tu už recepty na kôru z červeného melóna na kyslo ako uhorky, aj na lekvár...

Cukinová čalamáda na štipľavo
Zostala mi tuhá paprika zo zavárania uhoriek, tak som sa rozhodla urobiť čalamádu u nás netradične...

Jahodový džem
Nezaberie veľa z vášho času, určite odporúčam pripraviť. Potešíte milovníkov džemu...

Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát
Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...

Jahodovo-levanduľový džem
Tento džem už robím niekoľko rokov po sebe v našej rodine má veľký úspech pridávam ho aj...

Sterilizované paradajky
Veľmi rýchla príprava. Ak je viac paradajok ako základ použivam takéto. Bez vody , ...

Marhuľová marmeláda z pekárničky
Zaujímavý a ľahký, bez námahy. Ochutený mätou alebo aj inymi bylinkami veľmi príjemne a jemne...

Rebarborový kompót s bielym vínom
Rebarboru olúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm veľké. Zalejeme bielym vínom a...

Banánový lekvár z cukety
... bez chem. prísad. Kto používa gelfix kľudne môže. Potom cukor podľa návodu. Robila...