Zavárana kápia

olinecka - fotkaolinecka, 14. augusta 2014
Zavárana kápia
Foto: olinecka

Tak na zimu na mäkučky chlebik či na studenu kuchyňu,výborné.

40 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Postup

  1. 1

    Kápiu si umyjeme pod tečúcou vodou zbavime ju jadierok a nakrájame na pružky.Potom ich naukladáme na tesno do pripravených pohárov.

  2. 2

    Uvaríme si Zelko podľa návodu a ešte horúcim zalejeme kápiu.Na vrch dáme po pol malej lyžičky oleja.

  3. 3

    Sterilizujeme 20 minút na vo vriacej vode.

Diskusia k receptu

daguska
Tiez robievam,ale nechávam vo väcsích kusoch.Je to skvelá príloha,ci obloha.Manzel má takúto zaváranú velmi rád.
izabella929
@olinecka....robievam veru aj ja kápiu, lebo ju máme radi...nepestujem si ju, tento rok je zlý na všetku zeleninu a ovocie...ale už sa dá kúpiť na trhu za dobrú cenu,,,,budúci týždeň budem nakladať, ale ja nepoužívam žiadne nakladače...jednoducho:4litre vody,1liter ocot, 350g. cukor,100g. soľ...to je všetko, pomiešam, zalejem a steriluizujem...na spodok dím celé korenie,nové korenie,klinčeky, bobkový list..tento nálev používam na všetko...uhorky,zeleninu, cviklu...si šikovná...zásobuješ sa na zimu perfektne.-)
sovka62
Mama ju nerobievala, ale svokra áno, výbornú, tak robím podľa jej receptu. Tiež varím nálev, ale dávam do neho aj olej a polovičky kápie v nej krátko ovarím, vyberiem na sito a potom ukladám do pohárov. Skúsila som aj tvoj spôsob, ale surovej papriky mi do pohára vošlo skoro o polovicu menej, tak som sa vrátila k starému spôsobu.
milanko778
sovka62... ja ju robím podobne ako ty - len ju nevarím , iba chvíľu blanšírujem...