Lekvár z čiernych ríbezlí

hanina - bez fotkyhanina, 11. júla 2012

Na severe Slovenska nájdete ríbezle snáď v každej záhrade. Pridávam jednoduchý recept na lekvár.

Suroviny

1 kg
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté, odstopkované čierne ríbezle pomelieme na mlynčeku na mäso s najväčšími dierkami .

  2. 2

    Zmiešame s cukrom a necháme prikryté 24 hodín postáť.

  3. 3

    Premiešame, naplníme menšie poháre a sterilizujeme asi 5 minút

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
my sme tiež robievali z čiernych ríbezlí, dokonca s čiernym korením, ten bol super....ale ja hľadám jeden recept, kde do lekváru sa dával vtedy rum, teraz um...nepoznáte ho niekto?
Milujem čierne ríbezle, moje najobľúbenejšie ovocie, ale na našej pražskej záhrade sa im nedarí, preto som ich predloni vytrhala. A džemy z nich - bohužiaľ len kupované. Nepridáva sa ešte aj kyselina sorbová?

Pridaj komentár k receptu: