Lekvár z čiernych ríbezlí

hanina - bez fotkyhanina, 11. júla 2012

Na severe Slovenska nájdete ríbezle snáď v každej záhrade. Pridávam jednoduchý recept na lekvár.

Suroviny

1 kg
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté, odstopkované čierne ríbezle pomelieme na mlynčeku na mäso s najväčšími dierkami .

  2. 2

    Zmiešame s cukrom a necháme prikryté 24 hodín postáť.

  3. 3

    Premiešame, naplníme menšie poháre a sterilizujeme asi 5 minút

Recept je zaradený do kategórií:
Na sladko, Džemy a lekváre, Sezónne jedlá, Zaváraniny, Zaváraniny

Diskusia k receptu

elka56
...ani sa to nevarí,ako lekvár?...zaujímavé....
marianne69
a tento rok je mimoriadne dobrý na čierné ríbezle,ukladám si tvoj lekvár,lebo z ríbezli ešte nepoznám...
makinka31
my sme tiež robievali z čiernych ríbezlí, dokonca s čiernym korením, ten bol super....ale ja hľadám jeden recept, kde do lekváru sa dával vtedy rum, teraz um...nepoznáte ho niekto?
douglas
Milujem čierne ríbezle, moje najobľúbenejšie ovocie, ale na našej pražskej záhrade sa im nedarí, preto som ich predloni vytrhala. A džemy z nich - bohužiaľ len kupované. Nepridáva sa ešte aj kyselina sorbová?
hanina
@makinka31 nemáš prosím ten recept s čiernym korením? Rum sa voľakedy dával temer všade, aby sa lekvár nekazil. @douglas Nepridávam nič, len v daždivé roky trošku prostriedu na zaváraniny.@majsterka Netreba cediť, ale môžeš urobiť aj zo štavy.
marianne69
@hanina zajtra sa naho chystam,trosku sa obavam,ked sa nevari,ale keby aj sa nepodaril,nejako to spracujem....kolko flasticiek ti vyslo?prosim..
hanina
@marianne69 Ešte som ho tohto roku nerobila- ale myslím / podľa veľkosti fľaštičiek/ 6 - 8. Ak sa bojíš, pridaj na vrch trošku prípravku na konzervovanie ovocia a zeleniny.