Hokkaido pikantne /fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 10. augusta 2012

Pestujem na záhrade túto skvelú tekvičku..mám jej veru dosť a plazí sa už aj do susedovej záhrady cez plot..urobila som z nej výbornú zaváraninu..

120 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2250 g
800 g
6 strúčikov
540 ml
10 ks
6 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    tekvice som pozbierala..

    Hokkaido pikantne /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    poriadne umyla..

    Hokkaido pikantne /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    pokrájala na 1x1cm kocky..

    Hokkaido pikantne /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    pokrájané zasypala cukrom a nechala stáť 3 hodiny..

    Hokkaido pikantne /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Na jednu dávku čiže 750g. tekvice ide 500ml vody..keďže robím 3 dávky, tak všetko sa násobí...odmerala som 1 a pol litra vody, dala som do nej 540ml.vínneho octu,6 strúčikov cesnaku pokrájaný na drobno,chilli by malo ísť 15 ks. ale dala som iba 10 ks. lebo sú moc ostré...nové korenie, klinčeky a všetko som uvarila 20 min.

    Hokkaido pikantne /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    do horúcej uvarenje vody som nasypala tekvičky aj s roztopeným cukrom a varila 8 min.potom som ju horúcu vybrala z vody ...

    Hokkaido pikantne /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    plnila som ju horúcu do pohárov...nálev som dochutila soľou a nechala znovu variť niekoľko minút, vrelým nálevom som zaliala tekvice v pohári, zatvorila...

    Hokkaido pikantne /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    uložila hore dnom na 24 hodín do suchého dunstu a poriadne zakryla..otvoriť a konzumovať až po 4-6 týždňoch...dobrú chuť..

    Hokkaido pikantne /fotorecept/ - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
neviem si vobec predstavit ako to chuti, ale vyzera to dobre a hlavne ze tam je chilli :-) ja som dnes robila taku ohnivu paprikovu pastu, dala som dvojnasobne mnozstvo feferonov :-) este som sa chcela opytat, ze kolko vas je doma a ze ci to vsetko pojete? my by sme to mali na 10 rokov :-)
marianna76
fajn, hokaido je super, len tušim mne sa tento rok nepodarilo... nenarástli mi, asi sa mi pomýlili s inými... škoda.. tvoje je ale krásne....
salinka
Nam uz hokaido preplazilo uhloprieckou celu zahradu a rozmyslam, co s nou. Neviem si predstavit tuto chut, uz si to jedla?
pacik
Aj so šupkou alebo bez? Moje tiež tvrdohlavo útočí na susedovie plot :-D
marikafil
ja som na náš zvýšený záhon vysadila 5 sadeníc tekvice - neviem prečo, možno to spôsobili horúčavy, tie tri letné tekvice vyhynuli:-( ale dve sadeničky hokkaida sa rozrástli po celom tom záhone a keď len polovica z tých kvetov sa premení na plody, nakŕmim nimi celé Sládkovičovo:-)
alebo že by som taktio pozavárala??? vyskúšam, vyzerá to dobre
cica2
veľmi obdivujem tvoju krásnu úrodu a aj tvoje šikovné rúčky, klobúk dole! :-)
izabella929
@salinka ,nejedla som, teraz som dostala recept...uvidíme, ale keď som ochutnala nálev, je to paráda.-)tiež je táto tekvica kráľovná v mojej záhrade, lezie už proste všade...))
izabella929
@makovicka..hrozienka pridávam vždy vtedy, keď mám zaváraninu v pohári bez nálevu...vtedy sa dá najlepšie s nimi manipulovať...nožom si urobím v pohári cestu a poza nôž šuchnem hrozienko na to miesto, kde ho chcem mať...)dík za komentár.-)
marijanna
akurat hladam co s nasimi tekvicami...tak ma zaujima, aku to malo chut ;) vyzera ok vdaka za odpoved ;)
izabella929
@marijanna , nebolo to zlé, skôr by povedala, že nezvyčajná chuť..všeobecne tekvice nemajú výraznú chuť,použila by som v budúcnosti nejaké bylinky..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia