Zaváraniny (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Višňové varenie

Varenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia....

prazdny

Paradajkový lekvár

Dezerty

Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...

prazdny

Čalamáda s chrenom

Prílohy

Kapustu a cibuľu nakrájame, pridáme nastrúhaný chren a nadrobno nakrájané feferonky. Zamiešame, natisneme do pohárov.

prazdny

Rýdziky v octe

Patria medzi najlepšie v octe

prazdny

Slivková omáčka - zaváranina

Bezmäsité jedlá

Pred pár dňami som jedla ku grilovanému mäsu kúpenú slivkovú omáčku ktorá mi veľmi chutila. Na...

prazdny

Kečup po domácky

Prílohy

keďže sa snažím obmedzovať konzervanty a kadejaké "e-čka", skúsila som urobiť domáci kečup, chuťovo je...

prazdny

Zavárané huby s uhorkami

V sobotu som bola v Žiarskej doline na hubách a nazbierala som ich dosť veľa, tak...

prazdny

Paradajkový džem

Desiata

Trochu nezvyčajný, ale veľmi chutný džem.

prazdny

Bazový sirup

Nápoje

Je to recept po mojom svokrovi, nám veľmi chutí, je sladko-kyslý, a nie len...

prazdny

Domaca salsa

Bezmäsité jedlá

Je doba zavarania a ak neviete co zo zvysnymi paradajkami tu je dobry recept. Salsu podavame...

prazdny

Rajčiny ako polotovar

Keď sa nás zima opýta čo sme robili v lete, otvoríme dvere komory a spokojne sa...

prazdny

Dubáčence v sladkokyslom náleve

Doslova tak ako som to pomenovala... , , dubáčence, , , pretože skoro všetky mali výšku od...

prazdny

Fazuľa s párkom - sterilizovaná

V týchto horúcich dňoch určite dobre padne vybrať niečo s chladničky a pustiť sa do jedenia bez...

prazdny

Zavárané ringloty s medovkou

Po marhuliach prišli na radu ringloty. :-)

prazdny

Dubáková nátierka na zimu

Nátierky

Keď rastú dubáky, treba urobiť zásoby na zimu...

prazdny

Zaváranie ovocia v soli

Bezmäsité jedlá

Toto obdobie patri k zavaraniu vsetkeho mozneho , ja som hladala netradicny sposob zavarania a nasla som...

prazdny

Naš domáci slivkový lekvár

Nátierky

Toho roku je pekná úroda sliviek a pretože my nefandíme slivovici, ale lekváru, ...

prazdny

Pikantná nátierka

Bezmäsité jedlá

Recept mám od svojej mamky, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Podáva...

prazdny

Kašľajúca paštéta

Nátierky

Recept som spísal v čase, keď boli noviny plné vtáčej chrípky a japoncov s rúškami na...

prazdny

Žihľavový sirup

Nápoje

Citrón najskôr umyjeme a nakrájame na kolieska, potom vodu a citrón prevaríme. Necháme vychladnúť a...

prazdny

Marmeláda z rebarbory

Bezmäsité jedlá

je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som...

prazdny

Nevarený džem z čiernych ríbezlí

Ak máte prebytok čiernych ríbezlí, určite vyskúšajte tento recept, rýchly, chutný.

prazdny

Cuketový šalát s paprikami

Bezmäsité jedlá

Ešte som mala cuketu. Bola veľká, ale nebola tvrdá(asi to bol taký druh). Tak...

prazdny

Nátierka s bôčikom

Bravčové mäso

Tento recept je od dobrého priatela.

prazdny

Šípkový lekvár z čistených šípok

Dezerty

Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...

prazdny

Pikantný uhorkový šalát a čalamáda

Bezmäsité jedlá

Rada chodím do komory, keď je z čoho vyberať a tak sme sa pustili do...

prazdny

Sterilizované mixované feferónky

Bezmäsité jedlá

Tento recept mám od jednej známej z Bošáce... je pre tých čo milujú pálivé ... u...

prazdny

Zavárané dia-čerešne

Vlani som to vyskúšala a nemelo to chybu...

prazdny

Paštéta z králičej pečene

Večera

K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal...

prazdny

Pikant

Bezmäsité jedlá

Celý postup nájdete priamo vo videu.

prazdny

Tekvicovo-jablkové čatní

Bezmäsité jedlá

Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...

prazdny

Cuketové čatní

Bezmäsité jedlá

Čatní alebo chutney. Toto cuketové používam, keď dusím mäso.

prazdny

Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd

Dezerty

Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...

prazdny

Kápia v oleji

Prílohy

Kápiu som doteraz zavárala tak, že som si pripravila nálev a kápiu som v ňom sparila...

prazdny

Mrkvový džús so sirupom

Nápoje

Na Veľkonočné sviatky krásnou farbou na stole urobí radosť smädným malým ale aj veľkým kupačom. Minula...

prazdny

Černice v medovom náleve

Umyté černice dáme do 3 dl pohárikov.