
Brusnicový kompot s rôsolovou zálievkou
Recept je z knihy: TO NEJLEPŠI Z RECEPTAŘE od Premka Podlahu. A vyzerá, že bude výborný....

Hubová paštéta
Na túto paštétu sa mi najviac osvedčili modráky (Hríb siný Boletus luridus - Hubári ho zbierajú málo,...

Púpavový med
skvelý medík do čaju ale používam ho aj na pečenie

Čalamáda s chrenom
Kapustu a cibuľu nakrájame, pridáme nastrúhaný chren a nadrobno nakrájané feferonky. Zamiešame, natisneme do pohárov.

Tekvicový džús
Ošúpanú, dobre umytú tekvicu bez semienok a citróny bez jadierok pokrájame na malé kúsky (najlepšie kocky),...

Fazuľa s párkom - sterilizovaná
V týchto horúcich dňoch určite dobre padne vybrať niečo s chladničky a pustiť sa do jedenia bez...

Domáci jahodový džem a ovocná torta s jahodami
Kedže máme sezónu jahôd, tak ponúkam dva jednoduché recepty s týmto obľúbeným ovocím. Jahodový džem...

Slivková omáčka - zaváranina
Pred pár dňami som jedla ku grilovanému mäsu kúpenú slivkovú omáčku ktorá mi veľmi chutila. Na...

Paštéta z králičej pečene
K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal...

Cviklový sirup - chutí ako malinový
Keď mi švagor - odporca zeleniny, povedal, že pil cviklový sirup, ktorý mu mimoriadne...

Čerstvý uhorkový šalát na zimu bez sterilizovania
Keďže je sezóna a v záhrade všetko dozrieva nedá sa všetko skonzumovať, tak je dobre uložiť...

Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...

Zavárané ringloty s medovkou
Po marhuliach prišli na radu ringloty. :-)

Figový džem Svätej Rity
Môj prvý fíkový džem som už tradične "venovala" mojej drahej patrónke Sv. Rite z Cascii. ...

Mrkvový džús so sirupom
Na Veľkonočné sviatky krásnou farbou na stole urobí radosť smädným malým ale aj veľkým kupačom. Minula...

Bravčové mäso v pohári
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.

Karfiol s baraními rohami
Mrzí ma , že nemám foto, ale nepredpokladala som, že by sa mi to zišlo, veď už...

Zaváraná plnená paprika
Papriku umyjeme a očistíme, vyberieme jadrovník a odložíme bokom. Kapustu nakrájame, alebo nastúhame na strúhadle a naplníme...

Višňové varenie
Varenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia....

Rýdziky v octe
Patria medzi najlepšie v octe

Kečup po domácky
keďže sa snažím obmedzovať konzervanty a kadejaké "e-čka", skúsila som urobiť domáci kečup, chuťovo je...

Plnené feferónky
Raz som to jedla v Taliansku - odvtedy som si to zamilovala. Dlho som...

Uhorky po kórejsky
Možno si niektorí spomínajú na mnou pridaný recept Mrkva po kórejsky. Našla som veľmi podobný recept...

Sterilované cuketové zelí
Někde jsem slíbil, že dám recept na cuketové zelí. Asi mnozí toto zelí znají a...

Zaváranie ovocia v soli
Toto obdobie patri k zavaraniu vsetkeho mozneho , ja som hladala netradicny sposob zavarania a nasla som...

Paprikový pretlak z grilovaných paprík /fotorecept/
Urobiť takýto paprikový pretlak síce trošku dlhšie trvá - ale výsledok stojí zato ! Použiť sa...

Naš domáci slivkový lekvár
Toho roku je pekná úroda sliviek a pretože my nefandíme slivovici, ale lekváru, ...