Višňové varenie
Varenie (tak sa to volá v Rusku) je tekutý džem asi konzistencie javorového sirupu s kúskami ovocia....
Paradajkový lekvár
Rozhodla som sa zaexperimentovať a vyskúšať lekvár z paradajom, pretože som ho ešte nikdy nejedla...
Čalamáda s chrenom
Kapustu a cibuľu nakrájame, pridáme nastrúhaný chren a nadrobno nakrájané feferonky. Zamiešame, natisneme do pohárov.
Rýdziky v octe
Patria medzi najlepšie v octe
Slivková omáčka - zaváranina
Pred pár dňami som jedla ku grilovanému mäsu kúpenú slivkovú omáčku ktorá mi veľmi chutila. Na...
Kečup po domácky
keďže sa snažím obmedzovať konzervanty a kadejaké "e-čka", skúsila som urobiť domáci kečup, chuťovo je...
Zavárané huby s uhorkami
V sobotu som bola v Žiarskej doline na hubách a nazbierala som ich dosť veľa, tak...
Domaca salsa
Je doba zavarania a ak neviete co zo zvysnymi paradajkami tu je dobry recept. Salsu podavame...
Rajčiny ako polotovar
Keď sa nás zima opýta čo sme robili v lete, otvoríme dvere komory a spokojne sa...
Dubáčence v sladkokyslom náleve
Doslova tak ako som to pomenovala... , , dubáčence, , , pretože skoro všetky mali výšku od...
Fazuľa s párkom - sterilizovaná
V týchto horúcich dňoch určite dobre padne vybrať niečo s chladničky a pustiť sa do jedenia bez...
Zavárané ringloty s medovkou
Po marhuliach prišli na radu ringloty. :-)
Zaváranie ovocia v soli
Toto obdobie patri k zavaraniu vsetkeho mozneho , ja som hladala netradicny sposob zavarania a nasla som...
Naš domáci slivkový lekvár
Toho roku je pekná úroda sliviek a pretože my nefandíme slivovici, ale lekváru, ...
Pikantná nátierka
Recept mám od svojej mamky, ktorý je veľmi jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Podáva...
Kašľajúca paštéta
Recept som spísal v čase, keď boli noviny plné vtáčej chrípky a japoncov s rúškami na...
Žihľavový sirup
Citrón najskôr umyjeme a nakrájame na kolieska, potom vodu a citrón prevaríme. Necháme vychladnúť a...
Marmeláda z rebarbory
je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som...
Nevarený džem z čiernych ríbezlí
Ak máte prebytok čiernych ríbezlí, určite vyskúšajte tento recept, rýchly, chutný.
Cuketový šalát s paprikami
Ešte som mala cuketu. Bola veľká, ale nebola tvrdá(asi to bol taký druh). Tak...
Šípkový lekvár z čistených šípok
Šípky zbierame po prvých miernych mrazíkoch v čistom prírodnom prostredí. Najlepší, najzdravší ale aj najprácnejší...
Pikantný uhorkový šalát a čalamáda
Rada chodím do komory, keď je z čoho vyberať a tak sme sa pustili do...
Sterilizované mixované feferónky
Tento recept mám od jednej známej z Bošáce... je pre tých čo milujú pálivé ... u...
Zavárané dia-čerešne
Vlani som to vyskúšala a nemelo to chybu...
Paštéta z králičej pečene
K tomuto receptu ma inšpirovala @Valeri, robila to z kuracích pečienok. No ja som mal...
Tekvicovo-jablkové čatní
Čatní je označenie rodiny dochucovacích omáčok, používaných v indickej a juhoázijskej kuchyni. Konzistenciou sa podobá...
Sirupovitý jahodový džem s kúskami jahôd
Christine Ferber je svetoznáma kuchárka z Francie, ktorá sa preslávila svojimi skvelými lekvármi, džemami,...
Kápia v oleji
Kápiu som doteraz zavárala tak, že som si pripravila nálev a kápiu som v ňom sparila...
Mrkvový džús so sirupom
Na Veľkonočné sviatky krásnou farbou na stole urobí radosť smädným malým ale aj veľkým kupačom. Minula...
Černice v medovom náleve
Umyté černice dáme do 3 dl pohárikov.