Slivkový lekvár so škoricou

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

1500 g
600 g
 KL
50 ml




Postup

  1. 1

    Rozpolené odkôstkované slivky rozvaríme alebo pomelieme. Slivkovú kašu zasypeme kryštálovým cukrom, primiešame škoricu a necháme stáť do druhého dňa.

  2. 2

    Zmes varíme asi polhodinu, kým nezhustne. Stále miešame a ku koncu pridáme rum. Ďalej nevaríme.

  3. 3

    Hustým lekvárom naplníme poháre až po okraj a hermeticky uzavrieme viečkom. Obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

Vymazať
bedrunka
To bude skôr džemová konzistencia - lebo veľa cukru a málo varenia. Slivky sú huncútske. Naše mamy varievali lekvár celý deň. Ale skúsim aj tvoj, lebo slivkový lekvár aj škoricu zbožňujem. Ja varievam s octom za 3 hod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia